.dröm

A bara sover. 3 timmar nu. Inte så konstigt, hon var kvällspigg igår och ändå skulle de upp tidigt.

Jag drömde att jag spolade upp ett bad till P och tog schampoo till skum. Han skulle stänga av vattnet själv men gjorde aldrig det så det rann över kanten. Under tiden pratade jag i telefon och slog upp ordet "måndagsexemplar" i lexikon och på internet, men hittade det ingenstans och trodde att jag måste råkat hitta på det själv.

Sen vaknade jag och insåg att P duschade, och tre gånger trodde jag att jag kollade på klockan och den var 7-8 nånting och konstigt att P är hemma nu. Sedan kom jag på att jag inte tittat på klockan alls, och gjorde det. 5.55 så P hade försovit sig lite, fast inte så mycket som jag "drömde" iallafall.
Barnen sov och jag gick på toa, då vaknade de och ville gå upp.
K: Jag vill sova.
Xlii: Du får sova.
K: Nej jag vill gå upp!
Xlii: Ja du får gå upp
K: Nej jag vill sova...

Konversation gånger 3 kanske, sedan gick han upp och tände lampan. För barnen var ju klockan 7, de påverkas ju inte av vinter-sommartid direkt.

K är på dagis nu och idag var han jätteglad för att få gå dit, skönt!
På vägen dit såg han månen och pratade om den. Månen vill åka rutchkana, månen säger nej, den skakar på huvudet...



.spindeln kom tillbaka

Den som jag för ett tag sedan spolade bort med duschslangen. Jag tror det var den iallafall. Vill helst inte tro att vi har haft två olika spindlar här.
Iallafall, nu satt den bakom pottan i badrummet, i hörnet. Lätt byte. Jag tog dammsugaren, och efter det passade jag på att dammsuga lite runt kattlådan, så att om den inte dog av att bli uppsugen förhoppninsvis dog av att få en kattsandsten i huvudet. Efter det la jag dammsufarslangsöppningen mot ett av lillans blöjpaket som står i hallen så att den inte kan krypa ut om den nu överlevde. Jag hatar spindlar.

Det bor många spindlar här annars. Mest sådana där små knappspindlar med långa ben. De sitter runt husets ytterdörr. Men snart borde de väl frysa ihjäl hoppas jag.


.baklängesvolten


Det jag bara har gått och väntat på hände i morse. A klättrade upp och kröp omkring i sängen, jag ropade på henne att komma till mig så att hon inte skulle trilla ner. Men istället för att ta ett steg framåt satte hon sig ner och rumpan kom preciiiiis vid kanten och jag ser på hennes ögon att hon vet att hon trillar. Jag flög upp samtidigt som hon flög ner, eller snarare med en baklängesvolt ner och hamnade på mage på golvet, med fötterna mot väggen och huvudet mot sängen. Tusen tankar som vid K´s små olyckor bruten nacke/ben/armar/blod... lyfter upp lillan som gråter men hon är helt okej, inte ett märke. Hon lugnade snart ner sig så hon blev nog mest rädd.


.vintertid

Nej idag vill jag inte gå ut. Löven blåser nästan helt vågrätt. Idag gillar jag inte hösten.

K hämtade äpple från skålen som vanligt i morse. Sedan ville han skala själv, och det fick han förstås. Jag hjälpte honom så vi båda höll i äpplet och skalaren. Efter ett tag säger K att "du kan skala". Jag frågar om han inte vill skala mer.
"Nej tack, det vill jag inte".
Artig liten kille. Sedan, när A fastnade mellan bordet och soffan för att de stod så tätt, så skrek han:
"Hjälp, min A har fastnat!"

Så gulligt. Det finns verkligen syskonkärlek mellan dem.

Och nej, jag har inte glömt att ställa tillbaka klockan.




.familjebad


Först duschade jag och sedan kom K och ville hoppa i han med, det fick han förstås. Sedan klättrade A upp på pallen och stod och gnällde, så det var bara att klä av och lyfta i henne också. Sedan ville K att P skulle komma också. Det blev rejält trångt haha. Vi har inte ett så jättestort badkar. Trångt, men mysigt.

Imorgon ska vi in och köpa nya vinterskor till K. Och ett par termobyxor. Han har en overall, men jag tycker nog att han behöver dubbel uppsättning. Måste börja fundera på julklappar också. Jag vet lite till K och lite till A och nån grej till P.  Måste komma på till släkten också. P har köpt något till mig och jag är så nyfiken så jag tror jag dör! Nu längtar jag till jul. Jag älskar att ge och få julklappar, det kommer jag nog aldrig att bli för gammal för!


.höst


Jag tycker faktiskt om hösten. Lite. Fina höstdagar. Brukar gå ut en halvtimme innan det är dags att hämta K, och sedan är vi ute i 1-2 timmar till. Denna veckan har varit härlig. +10 grader och sol.
I tisdags och igår lekte K med R ute. De var så söta. Sprang runt och lekte och någon gång kramade de varann. När vi skulle gå hem  fick jag övertala och bära hem en gallskrikande unge: "Jag vill leka med R!!!"
Men även busungar behöver middag.

A har ätit bra till middag i tre, fyra dagar nu. Men morgongröten ratar hon. Nu kan hon dessutom peka ut näsan, och frågar jag var munnen är gör hon prutt-och smackljud med den. Sötnos. Hon blir dessutom helt galen när hon får syn på gungor, vill vill vill gunga!

Och K  vågade gå på nätet (Ett pindelnät. Jag är en pindel. Nej jag vill inte vara en pindel, jag vill vara en kisse") och åka rutchkana alldeles själv. A är föresten galen i rutchkanor också.




.ingen rubrik


A har lärt sig en massa nytt på sista tiden. Hon vet vad hästen och hunden säger (hihihi och vovovo), hon går fram till böckerna om man frågar om hon vill läsa en bok, och hon hämtar bollen om man frågar vart den är. Bollen är för övrigt en ny favortisak, hon älskar att rulla bollen fram och tillbaka.

Idag åt hon jättebra till middag! För första gången på evigheter... vi hade stuvade makaroner och det var tydligen jättegott.



P´s band kom 3a i tävlingen. Så himla synd. Någon vecka innan den gick ut fick de dåvarande resultat och då låg de tvåa med ca 10% fler röster än treorna, men de lyckades gå om dem ändå.

.gnäll gnäll


A är extrem vissa dagar. Gnäll, gnäll gnäll... "maaammmaaa, mammmaaa, mammaaaa..." Skrik och gråt. Får knappt någonting alls gjort. Nu är hon glad med en flaska välling och hon och K kollar på bolibompa.  Puh, tålamodet prövas minsann varje dag, och jag tror jag klarar testet också *s* Än har jag inte blivit gråhårig (sssccchhh).

Efter maten idag hade A mat överallt. Så jag stoppade henne i duschen, och K ville också bada så det fick han såklart. Själv satte jag mig på badkarskanten med fötterna i vattnet, smidigt att hålla koll på A då så hon inte trillar under vattnet. Satt där i godan ro när plötsligt en stor spindel kröp upp på kanten! Gissa vem som flög upp!!
Först tänkte jag dammsugaren, den är min bästa vän vad gäller hantering av spindlar, men efter en mikrodels sekund så insåg jag att nej, den duger inte nu. Dammsugare - el - barnen sitter i vattnet - dålig kombination. Så jag stod där och stirrade på den i några minuter innan jag satte på duschen och spolade ner den mellan badkarskanten och väggen. Spolade ett tag och hoppades på att den skulle drunkna och åka ner i brunnen. Men jag kan ju inte vara säker, så nu blir det stenhård spindelkoll varje gång jag går in på toan. Och ser jag den igen - då blir den minsann uppsugen, så det är bäst att den passar sig. Noga!


.nattningar


Wow, både lördag och söndag var jag ensam med barnen vid läggdags, och lyckades ändå få dem att somna runt 19!
På lördagen var P på rep och kom hem vid 23. A somnade vid 17 och då trodde jag det skulle vara kört, med tanke på att hon vaknade tre kvart senare och var jättepigg och just då skulle K gå och lägga sig... eller typ då. Men hon fick ligga hos oss i sängen när jag läste en bok för K och sedan släckte vi lampan. Gick INTE. A busade, K busade. Jag gick iväg med A till lekrummet och satte på en skiva. K hörde musiken och ville också "titta på smurfarna". K gick upp. Jag fick honom att lägga sig igen. A kom och var ledsen. Jag frågade K om han kunde somna själv. "Ja" sa han och jag sa att det bara var att ropa, så kommer jag. Satte mig utanför.
"Mamma, koooom!" hördes en röst. Gick dit. A kom. A gick. A lekte i vardagsrummet. Jag sövde K på tio minuter. Klockan var 19.
Skööönt! Fast A somnade inte förrän 21.45...

På söndagen var det enkelt. A somnade i min famn 18.30, så jag la henne i säng och sövde K som somnade kl 19 igen. Sen sov ungarna hela natten, förutom de få gånger någon av dem vaknade och fick sövas om.

Ikväll är det dags igen om inte P kan vara hemma till sju...


K är hemma från dagis denna veckan också. Han är så trött på kvällarna och sover mycket längre på morgnarna. Idag vaknade han kl 8! Sen har han fortfarande lite hosta kvar.

.ettårskontroll

1 år och 2 veckor gammal vägde A 8580 gram och var 75 cm lång. Gått upp 300 gram och har börjat följa en kurva igen. Läkaren vi har är helt underbar och sa att så länge jag är nöjd så är hon nöjd, och skulle jag/vi bli oroliga så är det bara att ringa så kan hon ordna remisser för tester. Men det känns väldigt onödigt, jag vet att A inte har några allergier, hon är aldrig sjuk. Bara lite liten, men inte så liten längre. 1½ kurva under medel, dvs helt inom det normala.

A fick en spruta också. Jag skulle hålla hennes hand men höll visst inte tillräckligt för hon slet åt sig den och TJOFF ner på sprutan. Så hon hjälpte minsann till att ta den på sig själv. Fast hon sa inte ett ljud, så det gjorde nog inte ont.


K är sjuk. Eller förkyld. I tisdags kväll hade han lite feber, tror jag. Tog i munnen på honom två gånger och det visade 38,3 resp 38,4. Men han kändes inte så varm, men var ändå inte riktigt sig själv. Så jag sjukanmälde honom ons-tors. Iofs kanske han hade orkat gå, jag vet inte... han har varit lite mer ledsen och gnällig, men samtidigt orkar han leka och busa. Men han hostar och nyser, särskilt idag. Så jag tror det var rätt beslut att inte gå till dagis. Även om K kanske orkat får man ju tänka lite på smittorisken, dessutom tror jag K hellre vill vara hemma när han inte är hundra ok. Och vi har ju dagis för hans skull och inte för vår. Själv har jag honom gärna hemma varje dag!

Ikväll har P långrep. Suck. Tråååkigt. Får hoppas läggningarna funkar ikväll.

A traskar runt med bara en strumpa. Den andra måste hon ha tagit av sig. Vet inte om jag skrivit upp att en hörntand kikar upp? Bäst att göra det nu då, nere till vänster iallafall.

.plus fem

Idag har det varit den kallaste morgonen denna höst, endast plus fem när vi gick till dagis. Vinterjackspremiär för mig!

Nackvärken har äntligen gett med sig. Känns bara lite om jag rör huvudet på ett sätt som man inte brukar, så det stör mig inte. Igår gjorde det ont fast inte så farligt, jag orkade iallafall storstäda hela lägenheten, och när jag gick och la mig gjorde det ont så jag först inte hittade en bekväm sovställning. Men tillslut somnade jag och barnen vaknade inte förrän 7.50!
Så det blev en liten stressmorgon, jag hann inte duscha och inte göra frukost så barnen fick varsin vällingflaska. I vanliga fall är det både frukost och välling.

K är så söt. Igår drog han lillan i öronen så jag blev arg på honom. Då kröp han upp bredvid mig och sa:
Mamma, älskar du mig?
ÅÅÅhhh herreguuud, gullunge! Han vet vilka strängar han ska spela på när jag är arg. Så jag gav honom en lååång kram och sa att jag älskar honom alltid, vad han än gör, men ibland blir jag arg även om jag älskar honom.
Då sa han: Du ska inte vara arg, du ska vara glad!
Så då var jag glad igen.

Igår när han skulle sova hade vi en "jag älskar dig"- konversation, vi sa det ungefär femton gånger var. Man kan aldrig säga "jag älskar dig" för mycket till sina barn. Jag säger det jämt jämt jämt till mina. Det är så härligt när K slänger ur sig, helt appropå ingenting: Jag tycker om dig mamma!



.det är synd om mig

Idag vaknade jag kl 4 med nackvärk. Kunde knappt somna om, och när ungarna gick upp strax före sju försökte jag tänja, massera och duscha varmt men inget hjälpte. Tog en ipren tillslut och då gick det iallafall över såpass att det inte gjorde ont när jag satt stilla. Fick ta ytterligare en tablett nu på kvällen, men det gör fortfarande ont när jag rör huvudet på vissa normala sätt. Måste ha legat konstigt eller sträckt till mig eller nåt inatt. Tur det bara är höger sida och inte hela nacken iallafall.

Sitter och tröstar mig med lite godis trots att jag lovat mig själv tusen gånger att sluta äta godis. Det är ju omöjligt! Ibland tror jag att jag är sockerberoende, fast innerst inne så vet jag att jag bara saknar viljestyrka. Godis är ju så gott! Tyvärr.

Lilla A får första hörntanden nere till vänster. Nu går hon nog 40-50% av tiden skulle jag tippa. Hon är så söt, går alldele bredbent för att hålla balansen. Nytt ord: titt-ut! Och vilja har hon: eeeeeeeeeeehhh!! får vi höra så fort hon vill något. Sen pratar hon långa samtal på bebiska och vi fattar inte ett dugg, men man ser på henne att det är något hon berättar för oss. Så vi ler och nickar och säger "ja" och "nej" där vi tycker det passar. Typ.

K busar som vanligt och är så otroligt söt mot sin syster.

.kidsnews


K kallade den röda paprikan för "rödsak" och den gula för "gulsak". Smart faktiskt!

Imorse fick jag ett bra svar på tal. Han trilskades lite när tänderna skulle borstas, så jag sa att man måste borsta tänderna, annars så tappar man dem.
K tittar på mig och säger:
"Lilla prinsessan tappade en tand."

Hahaha! Jag blev lite ställd. Lilla prinsessan är f ö ett barnprogram som går på bolibompa, finns även som bok (eller böcker?)

A kunde peka ut sin näsa tre gånger när jag frågade var näsan är- duktig tjej!
Hoppas bara att hon inte blir ett bitbarn. På kort tid har hon bitit mig på benet, i kinden, vid halsen och på axlarna. Ajajaj, vilket busfrö!

idag skadade hon sig ute på lekparken. Jag vet inte vad som hände, helt plötsligt blödde hon massa ur munnen. Men hon hade inte sagt något och verkade inte ha ont. Tänderna satt fast där de skulle (och hade all kraft kvar kände jag när hon bet mig i fingret). Jag tror att hon råkade stöta i munnen i stenmuren runt lekparken när hon gick omkring, och ev sprack överläppen eller så var det strängen som sitter där som blödde. Det gick över efter ett tag, och eftersom hon är andra barnet och inte första så slapp hon att få en hysterisk förälder. Inte för att jag blev hysterisk med K heller, men nu är jag ännu mer van vid diverse småskador, blod och blåmärken.

Hon klättrade upp i tripptrappen! Lite hjälp med sista biten, att sätta sig, eftersom den stod så nära bordet så rumpan liksom fastnade under skivan. Sedan satt hon där en stund och såg såååå nöjd ut. Hon gillar att bli stor!

.stardust


Denna underbara bok har blivit film. Biopremiär imorgon. Jag vill se!!!
Måste fixa barnvakt någon kväll snart!!




.struligt


Ibland blir det bara massa strul och missförstånd om papper som ska skickas hit och dit och inte, och sen ska de skickas iallafall, men inte det papper man trodde utan ett helt annat. Men nu sitter nog allt på plats och jag vet vad jag missuppfattat, så nu ska det skickas imorgon. Förhoppningsvis, om P får tag i sina chefer då. Krångligt med barnomsorg ibland.

Idag är det ju tydligen kanelbullens dag har jag hört och sett lite överallt. Så när jag var och handlade falukorv och mjölk till dagens middag var jag ju tvungen att köpa hem en påse med 8 st bullar från skogaholm. De är goda.
En gång fick vi bara 7 st bullar i en sån påse. Men jag vet inte om det går att klaga över det när vi en annan gång fick 9. Så det gick ju jämnt upp iallafall.

Idag kollade jag på hus igen. Efter en lång paus. Jag vill ha ett hus. Jag såg så fina. Härliga trädgårdar, många rum. Jag vet alltid precis vilket vi (jag och P) ska ha, vilket som är till K och vilket som är till A.

A traskar och går hela dagarna. Kryper mest, förstås, men nu kommer hon och stapplar fram från hallen. Hon klarar av att gå genom hela lägenheten, helst när hon håller någon av oss i ett finger. Då tror hon att hon har stöd fast hon inte har det.

.potträning


K´s potträning går så otroligt bra. Hemma springer han runt nakenfis och går självmant på pottan. Ibland säger han till, ibland inte. Ibland blir resultatet av det sistnämnda att jag, när jag kommer ut från köket efter att ha tagit disken, hittar en liten blöt dotter som halkar runt på golvet bredvid en tom potta som varit full... hoppsan! DUSCHEN!!

Iallafall, igår på dagis hade han fått gå blöjfri, en liten olycka men när jag hämtade hade han kalsonger och byxor. Han hade inte kissat på ett tag så innan vi gick hem frågade jag om han ville sitta på pottan. Han ville inte.

Kl var då 14 och vi var ute en timme. Kom hem strax efter 15.
Ville inte på pottan. Lagade mat, åt, diskade. Klockan var 16. Inte gå på pottan.
Lekte med playdo. Klockan blev 16.30. Inte pottan.
Renbäddade sängarna. K lekte i täcket innan han plötsligt sprang iväg: "Det kommer kiss!" Satt på pottan. Efter det fick han fortsätta ha kalsonger och byxor och klarade galant av nästa kissning på pottan. Härligt att det funkar med kläder också!

Han fick ha blöja till dagis iallafall, så fick de en massa extrabyxor i en påse om de kan och vill testa där också, vilket de skulle göra. Han är så duktig min kille!!

.hejdå facebook


Nu la jag ner facebook. Det var bara en tidsfråga. Varje gång jag loggat in har jag tänkt att "nuuu tar jag bort den" men inte riktigt tagit mig för.
Det var roligt i början, typ första och andra dagen. När jag kollade in sidan och hittade roliga applikationer och sådant. Till vilken nytta? De låg bara där. Jag pratade inte med någon. Systrar, vi får ses på andra sidor! Facebook är till för sociala varelser och jag är mer av ensamvargstypen.

.dumma video


Videon är sönder. Jag upptäckte det sjutton minuter över nio medan jag kollade på House. Varför ser jag klockan? Jag var ju helt säker på att jag tryckte rec - lp - play. Trycker på on och gör om kombinationen. POFF så stänger videon av sig. Jag försöker spola framåt - den stänger av sig. Spola bakåt - den stänger av sig. Trycker på play - den stänger av sig.
Vilket innebär att jag just nu inte kan titta på ett nyinspelat avsnitt med DHW. Suck. Får kolla på reprisen.

Och köpa ny video. Typiskt!

Häromdagen kom jag på A med att mata videon med välling, då trodde jag att det bara kom utanpå men nu är jag inte så säker längre...

.en liten paus


Jag behöver en liten paus i städandet. Jag har plockat upp i alla rum, och nu är det bara dammsugning och renbäddning kvar. Och lite disk, men det är bara ett par koppar och tallrikar så det kan vänta till efter middagen.

A kan ju klättra upp i sängen genom att ställa sig på leksakslådorna, och upp i sängarna i sovrummet med hjälp av papperskorgen, och upp i soffan med hjälp av soffbordet. Men igår hivade hon sig minsann upp i sängen genom att grabba tag i mina byxor (jag satt i sängen) och slänga sig upp! Duktig tjej! Men jag har inte ögon i nacken, så jag måste nog lära henne hur hon ska ta sig ner igen också...

Om en timme ska jag hämta K. Han har inte varit på dagis sen torsdags i förrförra veckan. P var ju ledig hela förra veckan, så då fick såklart K vara hemma också. Men vad glad han blev när han fick gå till dagis igen!

Ett litet mysterium. Inför kalaset i söndags tejpade jag upp två ballonger och serpentiner på dörren. Igår tog P ner serpentinerna, men ballongerna var redan borta! Enligt P hade han inte sett dem dagen innan heller, kanske inte ens i söndags! (jag satte upp dem lördag kväll). Vart tog ballongerna vägen? De var fastknutna i ett presentsnöre och fastsatt på dörren i samma tejpar som serpentinerna, men inte ens det snöret var kvar! Skumt! Har vi en ballongtjuv i huset?

.vackraste




Mina älskade älskade älsklingar...

.spöket laban

Såhär blev tårtan:



Lite konstig men jag är inte så jättebra på tårtor. God var den iallafall, med rulltårtebottnar, mosade jordgubbar (borde köpt hallon för jordgubarna smakade inte så mycket), bananskivor, grädde, marsipan och så lakritssnören som dekoration.

RSS 2.0