.en äkta gentleman


Jag har en så snäll sambo. Nu när min mobil gick sönder köpte han sig en ny, så jag kunde få en av hans gamla. Vilken gentleman! *asg*

(Och innan någon tycker att P låter lite elak och egoistisk, det var typ min idé. Han ville ha en ny, och jag sa att jag kan ta en av hans gamla. Jag är en sån icke-mobilmänniska. Jag har den till att kolla på klockan när jag går till och från dagis och när vi är ute. Och till att sms:a P när han är på jobbet. Jag fyller på den med 100 kronor en gång om året för att inte förlora mitt braiga telefonnummer.)

Vi har en ny dammsugare nu. En röd, köpt på elgiganten för en billig penning. Vi hade tänkt kolla på öb men de stängde.
Köpte nya kläder till K. Ett par blå mysbyxor, ett par grå mysbyxor med en döskalle på, en munkjacka grå med döskalle som passar till byxorna, en röd tröja med vita ärmar och blå döskalle och under orden: rock with me, little rockstar, en mörkgrön/ljusgrön randig tröja och en mörkblå/ljusblå randig tröja. Jag älskar att köpa kläder till barnen, fast jag lyckades hålla mig ifrån att köpa till A, hon fick så mycket när vi var i ullared.

Annars nytt... A är gåvagnsgalen. Hon är så söt och går med båda fötterna lite snett åt höger. Ähähäh låter det när det tar stopp, och så får jag springa och vända. Igen och igen och igen. Vårt vardagsrum är inte tillräckligt långt för hennes behov.
Och hon säger "ta". Som betyder tack. Och när hon duschade idag så målade hon på väggen med tvålkritorna. Och idag åt hon makaroner och köttfärssås med sked.

Och K babblar och pratar.
K: Du ska köra hjullastare, lillan ska köra dumper, pappa ska köra lastbil och jag ska köra skogsmaskin!

.tre trasiga ting

Soffan.
Vår hörnsoffa i svart skinn har börjat gå sönder. Lite stoppning tittar på ett ställe. Suck. Funderar på att köpa en trea och tvåa istället för hörn nästa gång.

Dammsugaren.
Kul - inte. Har fått sopa golvet hela veckan. Mattorna ser för jävliga ut. Vi ska köpa en ny imorgon. Det behövs!!!

Min mobil.
Gaaah! Skumt också. A fick leka med den, så okej, inte alltför skumt. Men som den betedde sig.
Fick ett sms, skulle svara. Plötsligt funkar inte siffrorna 1, 4 och 7. Resten funkar.
Ringde P på vanlig telefon, medan jag pratade knapprade jag på mobilen och den funkar igen.
La den på sekretären. Nästa gång jag fann den hade den stängt av sig. Kunde sätta på den igen men det var allt. Inga knappar funkade.
Gick ut. När jag skulle kolla klockan stod det kortfel. Öppnade den och trixade med simkortet. Flera gånger, totalt meningslöst, den gick inte igång öht.
På kvällen när vi skulle sova kollade jag den. Då kan jag sätta på den men det står kortfel igen. Trixar en stund. Mobilen går igång och funkar felfritt! Yes, tänkte jag glatt.
På morgonen ringer mobilväckarklockan och P stänger av den.
Sen ska jag gå ut. Har fått ett sms. Som inte går att öppna! Inga knappar fungerar. Stänger av mobilen och sätter på den. Den går att starta, men jag kommer inte in i den för "ok" knappen till att bekräfta funkar inte! Jag blir galen...



Föresten, jag hittade de två försvunna pusselbitarna i K´s stora djurpussel! De låg i en högtalare!


.vacker


flickan och kråkan

.men


varför blev det så???

.stulet

5 skulle
Skulle du vilja vara längre? nej
Skulle du vilja väga mer? nej, jag är nöjd
Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon? väldigt, väldigt ledsen och säkert arg över hela situationen och en familjebild som går i kras
Skulle du vilja ha sex med en kändis? nej
Skulle du vilja dricka dig full nu? nej


10 kan
Kan du röra på öronen? ja, med händerna
Kan du slicka dig på näsan? nej
Kan du kolla i kors med ögonen? ja, eller inåt med båda blir det ju...
Kan dina föräldrar lita på dig? ja för det mesta *s*
Kan du låta bli att prata på 4 timmar? ja, när jag sover... annars pratar ja med kidsen och mig själv
Kan du vara på fest utan att dricka? ja
Kan dina vänner lita på dig? ja
Kan du tänka dig att pierca naveln? nej det vill jag inte
Kan du suga? menar du snask eller snusk? ja...
Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? ja, fast inte om jag gillar affären

15 har
Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? ja
Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? nån gång kanske, när jag var liten. jag minns inte, vi säger det aldrig till varann, men vet att vi gör det ändå
Har du ett syskon? tre
Har du varit full den här månaden? nej
Har du någonsin haft sex med någon? någon vadå?
Har dina föräldrar ljugit för dig? alla ljuger
Har du redan tröttnat på dom här frågorna? nej då hade jag slutat svara på dem
Har du borstat tänderna den senaste timmen? nej, slarvmaja
Har du pussat någon som är fyra år äldre? ja
Har du haft sex med någon som är fyra år äldre? ja
Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? jag har ett förhållande med en som är 8 år äldre,så... ja
Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger? ja, förr
Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det? ja, nån gång
Har du haft sex med mer än tre personer? ja
Har du ljugit på någon fråga än då? nej men förenklat svaren


20 vem

Vem är din bäste vän? P
Vem älskar du? P, K, A och övriga familjen
Vem hade du senast sex med? P såklart
Vem vill du bli full med? ingen tack
Vem är den bästa artisten? många
Vem pratade du senast i telefon med? P
Vem har du en liten crush i?ingen "liten" crush...
Vem är snyggast i världen? P
Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det? P eller mamma
Vem är snällast i världen? mina underbara barn
Vem är din bästa kompis? P
Vem vill du prata med? P
Vem sov du med senast? P och barnen
Vem såg du full senast? minns inte
Vem vet allt om dig? P
Vem kysste du senast?P
Vem kramade du senast? A
Vem kan berätta allt för dig? P
Vem kan du berätta allt för? P
Vem hatar du? ingen för tillfället


.mördar-fågeln


På väg till dagis idag såg jag en kråka som hade fångat något. Först inbillade jag mig att det var en groda, men sedan såg jag att det var en liten fågel, som pep förtvivlat. Kråkan hackade en massa på den och den flaxade med vingarna för att försöka komma undan. En massa andra småfåglar satt och kollade på, men de kunde inte göra något.
Först tänkte jag försöka skrämma iväg kråkan, men då låg den lilla fågeln helt skadad på rygg och ryckte lite. Och nej, jag hade INTE velat göra slut på lidandet, så jag backade lite och så fick kråkan döda den. Tillslut låg den helt stilla och då tog kråkan den i näbben och flög iväg.
Stackars lilla fågel...


Sen lämnade jag en glad unge på dagis, som glatt hälsade på fröken, "A, där är bebisen. A, är det en lyftkjan därborta, jag vill leka med bilarna" och sen sprang han in. Fick ropa tillbaka honom för att säga hejdå, och då sa han "hejdå mamma" och försvann in i ett rum. Gosunge!
Jag sa att de fick ringa om det skulle vara något, han har ju trots allt inte varit på dagis på 8 veckor, men jag tror faktiskt att det går superbra. Hade börjat nya barn där också, i hans ålder, så det blir nog kul.

Igår köpte vi nya skor till K. På Coop blev det. Ett par gummistövlar med hajtänder och ögon, och ett par röda/grå joggingskor med kardborreknäppning. Fast jag tror det blev lite för stora skor, hoppas det inte är någon fara. Men han ska ju ändå ha raggsockar i stövlarna i vinter.

Fick köpa ett nytt regnskydd också eftersom vårt förra försvann. Det kostade oss 50 kr men när vi kollade på happyland kostade det billigaste 189 spänn! Dyyyyrt. Sen hittade vi ett i en annan babyaffär alldeles bredvid, det kostade 139 så det var ju lite billigare iallafall. Fick en liten väska till som man kan spänna fast på vagnen också, så det var ju bra.


.kings quest


Jaaa! Jag har letat förr, och helt plötsligt hittar jag en hel collection med 7 spel. Fast jag är bara intresserad av det ena, The princeless bride, som vi hade när vi var små. Och nu har jag köpt det!
Hittade det först på ginza för 199 men på cdon för 179, så jag köpte det på cdon. Nu är det bara att vänta på att det ska dimpa ner i brevlådan, sedan ska det spelas!


.förklaring till gnället

Lilla A har varit en riktig gnällfia de senaste dagarna, och nu vet jag varför. Första kindtanden är på väg upp! Det var likadant med kusin C fick jag höra och kände med fingret. Jodå, en liten tagg i tandköttet uppe till vänster. Lillsnufsa.

Uj, det är inte klokt. Läste om en unge på 3 mån som vägde 7700 ca. A vägde 7880 vid 10 mån. Att det kan vara sådan skillnad! Finns säkert ungar som varit större än 3-månungen, och jag vet de som är mindre än A också. Lite kul.

Idag fick vi hem deras födelsedagspresenter, som snabbt gömdes undan i en garderob. Jag vill ju ge paket nuuuuu men får vackert vänta till deras födelsedagar.


.min lat-dag


Nej, födelsedagsböcker till A ska det vara. Inte för att det spelar så stor roll...

Idag har jag inte orkat göra någonting. Suttit lite här när barnen lekt, suttit i deras rum och läst när de lekt, lekt en stund med dem, ätit och bytt blöjor. Typ. Jag har en orkar-ingenting-dag. Suck. Fast det är skit samma. Igår var det storstädning i hela lägenheten, så det är ju inte direkt hälsoarligt om jag inte släpar fram dammsugaren idag. Eller... jag HAR faktiskt dammsugit litegrann. I köket när katten T hällde ut hela kattmatskålen. Och lite smulor från golvet efter frukost. Men bortsett från det...ok jag plockade lite med disken. Men det är bara några tallrikar och glas som jag lika gärna kan diska efter middagen.

Såg att ÖB har överkast i måtten 240*255. Vår säng är 240*200 nånting. Borde nog köpa ett överkast, lite finare vid bäddning då. (nä, jag har faktiskt inte bäddat idag heller!) Måste ändå ner till stan på lördag och köpa nya skor åt K. Han har ett par jättefina gympaskor, men han borde ha ett par till, och så måste jag kolla om han har rätt storlek på sina gummistövlar. Vinterskor behöver han med, fast det kan vänta några månader. På tisdag börjar dagis igen.

K: Dagis är tängt! Jag ska öppna dagis med nyckel.

K: När jag blir to ska jag köja bjambil.

K: Mamma, lyssna en sak! (Står på knä framför mig och sätter händerna på mina axlar (jag sitter på golvet)) ...Bilen säger bjum!

K: Jag är så tjött!

K: Mamma, tycker du inte?
Xlii: Nej, det tycker jag inte.
K: Jo, det tycker du!


.en trött dag


Hon går längs med möblerna nu. I förrgår från ytterkanten på soffan till hörnet och idag längs med sängen.
De är påverkade av vädret idag, A bara sover, och K känns lite spak. Var är min busiga kille?

På tåget hem fick jag tji för att jag pratade med D om att direkttågen intercity är såååå smidiga med barnvagn. Två rullstolar, en barnvagn och fulla säten satte stopp. Fick ställa vagnen och ta barnen och sätta mig någon annanstans. Som tur var fanns det ett ledigt 2-säte i samma vagn. Sen var jag tvungen att byta K´s blöja- med en timme kvar tll gbg kunde jag inte låta det vänta. Men som tur var stod A´s vagn precis vid toalettdörren så jag satte henne i den och lämnade en liten glipa så hon kunde se mig och jag henne medan jag snabbt fixade med K på skötbordet, När vi var klara hade ingen snott våra platser heller.

Jag tror jag ska beställa lite böcker. Födelsedgsböcker till K och lite pocketböcker till mig. Jag är lite inne i en läsperiod. Just nu läser jag män som hatar kvinnor och den är superbra!


.resan till alla djuren


Dvs borås djurpark!

9.00 hemifrån
10:10 med buss till borås (A sov hela vägen)
11:00 in på djurparken
Gå runt, titta, fota, fika, leka
16:30 ut från parken
17:30 buss hem (K sov hela vägen)
18:40 framme i Gbg
19:10 hemma

En mycket härlig och rolig dag. Tur med vädret, jättefint och soligt men inte FÖR varmt hela dagen. Enda oturen var att lokatterna inte ville visa sig.

Vid sista blöjbytet hittade A en fem-klöver i gräset. De ska väl vara otursklöver men för oss var det tvärtom. För när jag skulle betala på bussen var apparaten sönder så vi fick åka gratis! Sparade 160 spänn.

Först de vackra, fina vargarna:



Hmmm, tror jag tar mig ett bad!



Närkontakt med björnar:



    Barn björn, mamma björn, barn björn och, gissar vi, pappa björn.



Giraffer
, varav en visar sig från sin bästa sida!





De vackra geparderna kom fram! Och de fina lejonen fastnade på bild:





Sebramumojumbos
...hette de inte, men nåt liknande, järv, söta getungaroch älg med kalv:





Afrikanska vildhund
ar solade sig:





Elefanter
och Zebror, såklart:







RSS 2.0