.godispremiär


Ja, det var ju inte direkt meningen att A skulle ha godispremiär när hon bara är 7 månader. Men hon tyckte nog det var gott.
Igår var ju deras farmor här, och de fick varsitt påskägg. I K´s var det 4 punchpraliner och en liten gul bil. I A´s en kanin. K äter inget annat godis än marabou mjölkchoklad och chips, så godisarna har legat lite överallt, på soffbordet, på golvet, på skrivbordet i hans rum.
A låg i hans rum och lekte. En punchis var i en skål på skrivbordet. Jag gick bara iväg ett litet ögonblick. När jag kommer tillbaka ser jag massa klet på golvet, vad är det? Och lillan som sträcker sig efter bitarna. Sen ser jag att kletet är en punchis som gått i tre delar. Lyfter upp lillan och jodå - hon har klet på hakan.
Vad kan man göra annat än att skratta? Och gå och tvätta av lilla hakan. Hon kan inte ha fått i sig mycket, det är väl tur i oturen det. Eller otur i turen från hennes håll sett.

.glad


Igår var Ps mamma, mormor och morfar här. Hans mamma hade med sig kläder igen, hon brukar ta med sig sådant hon inte vill ha längre och ibland är det fina grejer. Men denna gång blev jag glad!
En sååå fin kjol och såå fina byxor. Och en kul tröja, röd med en döskalle på. Byxorna var i stort sett nya, de ser helt oanvända ut, och det bästa är att de är svarta.
Kjolen är grön och bara så fin!

.k köpte kex


Häromdagen var vi och handlade. K köpte bananer och äpplen och la i sin korg. Han försökte lägga i potatis också. När jag letade på helt fel ställe efter saltet tog han en påse bittermandel och stack iväg. När jag sprang efter sprang han bara fortare, och vid godiset hittade han en ballerinakexrulle.
Han fortsatte springa samtidigt som P vinkade till mig från kön där det var hans tur. Hoppsan. Lite stressad sprang jag efter min 2-åring som nu stannat vid köttfrysen och försökte öppna sitt kexpaket. Jag tog det ifrån honom och det blev gallskrik. P kom och hämtade vår korg och jag lyfte upp en skrikande kille. På väg till kassan såg jag saltet och jag erkänner - jag la bittermandelpåsen på en hylla där. K skrek hela vägen till kassan och igenom den. Tills vi skulle packa kassen och han skulle lägga i kexpaketet som vi råkade köpa pga allting, nej, den skulle inte vara i kassen och han tog den och gick iväg. Då hade han slutat skrika iallafall. Men han fick vänta tills vi kom hem innan han fick kex iallafall.

Xlii: Jag älskar dig!
K: Jag älskar dig.
K: Jag älskar min banan.
K: Jag älskar bananer.
K: Jag älskar kakan.

.klantigt, P


Klantigt, klantigt, klantigt!
Ok, jag vet att han var jättetrött som fick gå upp runt 5 imorse. Så det är väl en god ursäkt. Men ändå, min arm värker och jag är sååå varm. Och jag hoppas han kommer hem innan kl 10.45 för annars är det försent!
Vad har då hänt?
P gick hemifrån imorse med fel nyckelknippa. Vi har två, varav i den ena sitter nyckeln till förrådet. I förrådet har vi barnvagnarna.

Vi gick inte upp förrän 8 idag (skönt) men då blev det lite stressigt med välling, blöjbyte, påklädning, dusch, leta efter borsten som alltid försvinner, väskpackning, väcka trött bebis som sov längre än vanligt... 
När jag precis ska gå ser jag att fel nyckel hänger i skåpet.

Nja, ingen fara än. Går ner och ringer på hos grannarna som också har nyckel dit. Ingen hemma. Går upp och ringer på hos G och E för att kolla om de har en nyckel, alternativt kan ta A medan jag bara springer ner till dagis med K. Ingen hemma. Ringer på hos en annan granne för att kolla om de möjligtvis har nyckel. Ingen hemma, men jag tror inte de har den nyckeln ändå. Sen fanns inget att göra. Bara ta A på armen och gå iväg.

Men det blev bara att lämna K. Efter att ha lämnat K på dagis skulle jag nämligen till öppen mottagning på bvc för att väga A som blir 7 månader  idag. Om P inte är hemma snart så går inte det, för den är mellan 10-11.30 och det tar en halvtimme för mig att komma dit.

Och NU belv jag ännu mer irriterad. Det ringde en människa från något "mijlöochnatur" som ville snacka i två minuter. Orka, jag vill äta frukost så jag sa att jag inte var intresserad. Människan riktigt stööönar och säger "åååh men natur och miljö som är SÅÅÅ viktiga frågor".
Jaja jag VET. Jag skyllde på A och sa att jag tar hand om naturen på mitt eget sätt. Blä för sådana jobbiga när man inte vill prata!

.vilken tur


Fjärrisen är inte sönder! Hade provat med de uppladdningsbara batterierna, och antingen funkar de inte i den eller så var de inte tillräckligt uppladdade. Tog nya batterier istället och då gick det.

Hit måste vi åka någon dag!  lekobus  Vad roligt för barnen! K skulle nog verkligen tycka om det.

A äter smörgås. Det ligger smulor precis överallt så snart är det dags att ta fram dammsugaren.

.sömnlös


Jag fattar inte. Båda barnen sov som stockar inatt. A ammade när vi la oss, en gång på natten och sedan inte förrän på morgonen. K gnällde till någon gång i sömnen men det var allt. Han vakande till framåt sjutiden men somnade om och vi gick upp kl 8. Men blev det någon sömn för mig? Nej!
Så oerhört irriterande. Jag la mig direkt efter Prison Break, och sen låg jag där...klockan blev 2.30 och sen somnade jag en stund och drömde. P kom in en timme senare och i låg och pratade eftersom han hjälpt grannen att fixa datorn och något blev mupp så de förlorade allt, något som inte ska kunna hända! Stackars dem...inte kul. Jag ska ta och bränna ut alla våra bilder snarast, för man VET aldrig. Kort på K finns utbrända men alla kort på A skulle försvinna om något händer, förutom dem jag har på nätet eller skickat till Tiny (se länkar om ni vill veta vem det är)
(Hoho, nu gör jag reklam för din blogg syrran!)
Sen somnade jag knappt om. Det är ju så typiskt att man inte kan somna när det är en så underbart bra natt.

Måste till biblan idag, sista dagen att lämna tillbaka böcker. Ska låna nya åt K. Så underbart att det finns bibliotek så man kan byta ut barnböckerna med jämna mellanrum. Att läsa samma bok 500 gånger är inte sååå kul...


.en lista igen

Hur bor du: En trea på 77 kvm
Hur och vart vill du bo i framtiden: I ett hus eller lägenhet med 4-5 sovrum och trädgård
Brukar du komma i tid: Ja, oftast tidigare än i tid. Jag är långt ifrån tidsoptimist
Vad hade du i din mun senast: Godis... (hoppsan!)
Har du bra kondition: Haha nä...
Hur lång är du: 164 cm
Hur känner du dig just nu: Trevligt välmående
Hur upplever du dig själv som person: Schysst och snäll, lite enstöring
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Kan du laga mat: Ja, men ingenting avancerat
Vad jobbar du med/pluggar du: Inget, jag är föräldraledig
Vad har du på digTröja, byxor, trosor, strumpor
Hade du en bra kväll igår: Ja den var helt okej
Vilket är ditt senaste inköp: Framkallade lite kort häromdagen
Din favoritdryck på morgonen: Te
Projekt just nu: Kanske att städa garderoberna, mapparna, sekretären och balkongen
Vilken tid gick du upp idag: 8, underbart härligt
Kan du tänka dig att göra skönhetsoperationer i framtiden: Nej jag tror inte det
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Försäkringskassan
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja
Senaste alkoholintag: Oj... länge sen. 3½ år sen tror jag
Har du haft mörkt hår:  Ja
Är du morgonpigg: Nja... jag tvingast vara det *gäsp*
Vem snackade du med senast: A
Stjärntecken: Jungfru
Varm favoritdricka: Te och varm choklad
Alkoholhaltig favoritdricka: Nej
Hånglade du med senast: P såklart
Saknar du någon nu: Ja, K som är på dagis
Vilka språk kan du prata: Svenska och engelska
När fikade du senast: Någon vecka sedan
Jag får ont i magenIbland
Senast sedda filmen:
EdTV fast vi hann inte kolla färdigt. Senast klart-sedda filmen är nog Day after tomorrow

.men skit också


K hällde mjölk på fjärrkontrollen till tv:n i morse och nu funkar den inte. JOBBIGT! Då kan jag ju inte sitta i soffan och byta kanal.
Men en sak som inte är sönder är modemkabeln som jag skulle dra ur väggen, men hoppsan. Den gick sönder på något sätt, fast P lyckades laga den. Duktiga P, annars hade vi inte haft varken internet eller telefoner.

P tackade nej idag, så nu hoppas vi att företag X inte ändrar sig tills torsdag. Fast det tror jag inte. Hoppas jag inte.

.rymmarkatten


Igår rymde vår katt Knas.
K sov i sovrummet, jag satt vid datorn med en sovande A i famnen och P var inne hos grannen. Jag hör ljud från trapphuset och kollar mot vår dörr- som står öppen! Katten Tilda är halvvägs ute och jag ropar på henne så hon springer in. Jag hör prat och kattjam och tänker Var är Knas?
Letar igenom lägenheten lite snabbt men ser henne ingenstans.
Jag ska precis springa över till grannen när P och G kommer. Vi letar igen och sen går P och G ner i trapphuset. Efter kanske 10 minuter kommer de hem med en rädd liten katt. En annan granne hade råkat släppa ut henne, och de hittade henne tryckandes i en buske. Stackars lilla Knas.                                           
   image14









Rymmarkatten Knas




.söndag tråkdag


Idag är det söndag och det regnar. Jag som tänkt gå ut med ungarna, men nu orkar jag inte det. För blött.
Jag ska nog städa lite istället. Lite leksaker, lite disk, lite dammsugning, mycket dammning, lite tvätt- fast tvättmedlet tog slut imorse.
Dammning, damning... jag brukar veta hur saker stavas men det där blev jag osäker på. Men det heter ju DAMM så det måste vara dammning. Klurigt såhär på söndag...eh...förmiddagen blir det väl när klockan är 12. Trots att jag är uppe tidigt numera tycker jag fortfarande att kl 12 låter som morgon.
Man kanske säger bara damma?

Mat idag då. Spaghetti? Potatis? Vad har vi hemma?

Denna söndag blir nog en ganska tråkig tråkdag. Det blir ju så ibland. Tur att jag har kidsen, behöver bara titta på dem så börjar jag le.

Och tur att jag har en halv påse TuttiFrutti PASSION i skåpet, med de godaste bitarna kvar. TuttiFrutti Passion är min passion! 
         



      
Mums!



.välling-tv


K kallade mikron för välling-tv. Sötnos!

.en lista

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa: Vilken av dem?
Vilken svordom använder du mest: Helvetes, jävlar, skit, fitta, kukfitta...
Äger du en iPod:
Vilken tid är din väckarklocka inställd på: K och A brukar vakna kl 6-7
Hur många resväskor äger du: Ingen, men jag har en av mammas här
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute: Nä, använder aldrig flip-flops
Var köper du dina matvaror ifrån: Ica, ibland coop, ibland willys
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden: Ja
Har några av dina vänner barn: Ja
Har någon någonsin kallat dig lat: Haha, ja och jag gör det själv med.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu: Ingen, brukar lyssna i datorn
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk: Vanlig till middag, varm choklad på kvällen
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Nej
Vad åt du till middag: Igår var det klyftpotatis, kotletter, ärtor och brunsås
När var senast någon stötte på dig: Ingen stöter på mig, jag är upptagen
Använder du huvtröjor: Ibland
Kan du vissla: Ibland
Har du någonsin deltagit i en demonstration: Nej
Vem var den sista som ringde dig: Mamma
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält: Flumride, bergbanan, top spin (på liseberg)
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Ja såklart
Vilket riktnummer befinner du dig i: 031
Tittade du på tecknat när du var liten: Ja, det gör jag fortfarande
Hur många syskon har du: 3 stycken
Är du blyg inför det motsatta könet: Nej
Äger du några band t-shirts: Ja
När flög du senast: Hem från Nya Zeeland, år -99 tror jag det var
Hur många stolar står kring ditt köksbord: 4 vanliga, en tripptrapp, en antilop
Läser du för skojs skull: Varje dag
Pratar du några andra språk: Inte som modersmål
Diskar du din egen disk: Ibland
Har du gråtit offentligt: Nja
Har du en stationär dator eller en laptop: Stationär, men laptop i lådan
Försöker du alltid lära dig nya saker: Om jag är intresserad
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar:
JA! Fler tatueringar.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten:
Nej, han borde alltid bjuda (haha)
Kan du kasta macka: Ja, ibland
Har du någonsin varit på Jamaica: Nej
Vad har du med dig in på bion: Godis
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet: Filosofi, svenska
Gillar du att flyga flygplan: Ja
Vilket peronlighetsdrag är ett måste hos en partner: Finns många
Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv: Nej
När sov du senast på golvet: Sover aldrig på golvet
Vilken är din favoritdrink: Vet inte, dricker aldrig drinkar
Gillar du din boendesituation: Ja, men vill hellre ha hus
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera: 6-8
Äter du frukost dagligen: Ja
Är dina dagar fullbokade och stressiga:
Nej
Vilken är din favoritfrukt: Sura clementiner, Kiwi, vindruvor
Hur gammal blir du nästa födelsedag: Gammal
Tror du på liv på andra planeter: Ja
Tror du att Gud är man eller kvinna: Tror inte på gud. Tror isåfall det finns många gudar, för det är roligare så.
Hur valde dina föräldrar ditt namn: Vet inte, de tyckte väl det var fint
Gillar du senap: Nej
Skulle du någonsin hoppa fallskärm: Nej
Sover du på sida, mage eller rygg: Aldrig på rygg
Tycker du om att krama folk: Nja, beror på vem det är. Kramar gärna familjemedlemmar
Skulle du säga att du är trendig:
Nej, haha.
Äger du en digitalkamera: Ja, 2 st. En bra och en sämre
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars: Vet inte
Tycker du att du är attraktiv: Nja
Vad är du allergisk mot: Inget vad jag vet
Får du dåligt samvete efter du ätit kött:
Nej, kött är till för att ätas
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat: Robin eller Joar

.vitsippor 2


image4


image3

.vitsippor


Igår var vi vid Svarte Mossen och fikade med te och nygjorda chokladmuffins. Vi sparkade boll och K och jag plockade vitsippor. Jag har bildbevis men eftersom en liten herre har tuggat på USB-kabeln för tredje gången kan jag inte lägga in bilder. Det får komma senare.
Lillan låg på filt på gräset och lekte med K´s bilar. Vi bytte till sittvagnen också, mycket enklare. Den har ju sele också.

Idag var vi också ute en stund, men det blåste kallt så det blev inte så länge. Jag plockade två tussilago åt K.

Nu har jag en lasagne i ugnen.

.flickan och bajskorv


Igår döpte K sin katt. Den vitgrå från New York. Han låg och kramade den och kallade den Flickan.
Pussa Flickan. Kaaama Flickan.
Mamma pussa Flickan. Trycker kattens nos mot min mun så jag knappt kan andas.
Klappa Flickan. Klappar katten.
Jag vill kaaama dej! Åh mamma ska få en gosig kram...eh nähä det var visst Flickan som skulle få den.
Xlii: Vad heter kissen?
Kissen heter Flickan.

Sen idag var vi ute. Det var mellan 16-18 grader. I skuggan! T-shirt fick gälla. Lilla A gungade för första gången, och pillade massor med sanden i sandlådan. Sedan somnade hon i vagnen.
K lekte med stenar, sand som han kallade för socker, och sina bilar. Sprang iväg.
Vi köpte glass och päronmer.
Gick. K kom med en sten och en bajskorv. Sa han. Som tur var var det ingen riktig bajskorv utan "bara" ett gammalt tuggummi. Jaja, hellre det! Men han sa faktiskt Usch en bajskorv! Så liiite har han förstått.

Kåvepenin + 2½-åring = inte lätt.
Igår kom den mesta medicinen utanför munnen, för det som kom i spottades ut. Idag försökte jag gömma den i välling, men då åt han bara hälften. Vad gör man?

A får en tand! Vänster framtand, från henne sett. Däruppe alltså.

K brände sig igår. Först hjälpte han mig att röra i korv stroganoffen i min famn. När jag släppte ner honom rusade han på risgrytan, lyfte på locket, släppte det och började storgråta. Tittade på hans arm flera gånger men såg inget. Förrän idag, två röda små streck. Stackars liten.

.en tur till akuten


K sov och sov. Hostade och snorade. P pratade med sin mormor som sa att det kunde vara lunginflammation! Vi blev ju lite oroliga och P ringde vårdcentralen efter att inte kommit fram till varken  bvc eller sjukvårdsupplysningen.
Vc rådde oss att åka till backa läkarhus pga hostan.

Okej, vi väckte K och åkte in. K verkade vara ganska pigg och glad ändå, så jag fattade ju att det inte var lunginflammation, men det kunde ju vara skönt att kolla ändå. Men på backaplan var det stopp- de stängde om en timme och tog inte emot fler. Nähäpp, bara att åka till sjukhuset, axessakuten eller hem. Först tänkte vi på glass och hem, men spårvagnen stod inne, så ok, vi åker till axessakuten och ser om kön är lång.

Kom dit. Massa folk. Som tur var har barn en egen kö, så vi kom in snabbt. På rummet var K pigg, inte som vanligt men ändå pigg. Läkaren kom in. Kollade lungor. Jättefint. Kände på halsen. Jättefint. Då började jag känna mig lite som en sån där förälder som åker in i onödan för minsta lilla.
Kollade ena örat - illrött! Andra örat - illrött! Pysen har öroninflammation. Stackarn. Så nu blir det penicillin och hostmedicin, ska hämta det på apoteket imorgon. "Tur" att vi inte åkte i onödan, även om jag såklart mest hoppades på att det inte skulle vara något. Men nästa gång om vi blir oroliga så ska jag ändå åka in, och inte skämmas det minsta om det visar sig bara vara förkylning, för man vet aldrig. Hade aldrig gissat på öronen, för han har inte haft ont. Bara sovit massor, hostat och snorat.
Nu blir vi hemma i helgen.

.stanna hemma


Ok vi förlorade hälften av biljetterna, men det var betydligt viktigare att stanna hemma än att åka iväg. Nu måste bara deras fax fungera! Nyss ringde det från "out of area" men jag skulle inte svara sa P innan han gick till affären. Så jag gjorde inte det. De ringer hans mobil istället är planen.
Imorgon är det väl dagen D då - beslutsdagen, som beslutar rejält om vår framtid och sommar.

Att stanna hemma var bra även för K´s skull. Stackarn bara sover och sover och sover. Han bestämde maten. P sa åt honom att välja mellan pannkakor, potatismos eller potatis och kött, då vi föräldrar hade och har beslutsångest.
Potatis och köttbullarsa K. Så nu får det bli det.

A är också snorig. Hon blåste en jättestor bubbla ur näsan imorse. Sött! Haha. Men lite jobbigt för lilla damen, som sov alldeles för lite igår. Ändå vaknade hon tidigt idag, men nu har hon sovit vid två tillfällen och är glad.

Antingen åker vi imorgon eller på lördag. Vi har hembiljetter på måndag, men vi måste ju åka bort först för att kunna använda dem. Om det nu går med tanke på dagen D och alla förkylningar.

.min första lista men inte den sista

Favoritfärg: Svart
Framtidsplan: Förlova mig, gifta mig, utbilda mig, köpa hus, vinna på triss
Framtidsyrke: Författare
Tre prylar till en öde ö: En bra bok, godis och... är jag i nöd? Nödraketer
Är du vegetarian eller vegan? Kött är gott
Hur många har du kysst? För många
Hur många piercings har du? 7 i öronen (men bara 3 i) och 1 i läppen
Hur många tatueringar har du? Två - vill ha mer. Många mer.
Två saker du skulle vilja ha: Hus och en trädgård
Önskehångel: Johnny Depp som Jack Sparrow
Pommes eller mos: Hemlagat mos hemma, pommes om vi äter ute
Strand eller storstad: Storstad
Något alla vet om dig: Ingenting
Något positivt: Jag är nog snäll för det mesta
Något negativt: Ibland är jag inte snäll
Vad blir du glad av: Mina barn, min sambo
Vad gör du när du är ledsen: Gråter.
Vad är det första du köper när du varit pank länge och får pengar: Böcker, scrapsaker, kläder
Vad längtar du till? Sommaren
Favoritland: Nya Zeeland
Favoritstad: Får väl säga Göteborg
Favoritsnabbmatställe: Flintstones
Vad har du i glaset? Mjölk, vatten eller oboy
Favoritsagofigur: Rhodry
Favoritte: Forrest fruit
Favoritglass: Sandwich
Favoritdjur: Katter, vargar
En film som får dig att gråta: Krigarens själ
En film som får dig att skratta: Airheads
Vad är skönhet? Utsidan: Vackert långt hår. Insidan: Att bry sig om
Vad är lycka? Mina barn och min sambo, övriga familjen
Vad är sorg? Förlora någon
Om du fick en miljon? Skulle jag bli glad
När grät du senast? Förra veckan
När skrattade du senast? Nyss
Vad är du rädd för? Att något ska hända mina barn
Vem är du rädd för? Vem? Vad - spindlar. Otäcka små kryp
Favoritmat: En hel del, tortillas, lasagne...
Favoritdryck: Te, varm choklad, passionsdricka
Favoritalkohol: Öhhh...filmjölk?
Maträtt du avskyr: Svamp. Blä
Favoritgrönsak: Körsbärstomater
Favoritfrukt: Vindruvor
Grönsaker du avskyr: Broccoli, blomkål
Frukt du avskyr: Ingen jag ätit
Favoritplats att ha sex på: Där barnen INTE är
Vacker människa: Mina barn och min sambo
Klok människa: Jag såklart
Meningen med livet: Mina barn
Vad åt du till frukost: Mackor och te
Gillar du svarta kläder? Nästan bara
Vem hade du senast en seriös pratstund med? P
En oseriös? K
Svär du mycket? Alldeles för mycket
Största misstaget du begått? En sak som inte borde hänt som hände men lösningen var inget misstag
Har du pojkvän? Ja
Något du ångrar att du inte gjort? Säkert
Är du kär? Ja
Hur tidigt stiger du upp? 6-7
Gillar du att slåss? Ja, på datorn
Gillar du att kramas? Ja
Hur många timmar sover du per natt? 6 i genomsnitt
Saknar? Ja, många saker
Kan du stå på händer? Nej men jag kan stå på mina händer
Favoritserie? Prison break, house, top model, lost, dhw, medium, vänner
Senaste hångel? Med P såklart
bra musikvideo just nu? Inga, ska vara konserter
Bästa barnprogrammet: Bolibompa
Religion: Nej tack
Amerikanskt eller brittiskt: Skotskt

.biljetter


Stackars lilla K. Han är så förkyld, hostar och snorar. Inatt var det mycket skrik och gråt och tillslut panodil. Nu sover han igen, det tog en bok och 2 minuter ungefär. Ovanligt att han sover på dagen, ett säkert tecken på att något är fel.

Biljetterna kom idag. Vilken tur. Vi blev lite nojiga först eftersom posten var sen. Hade de inte kommit idag hade vi förlorat 335 spänn.

Men biljetterna till Within temptation den 26 april är slut. Sååå ledsen. Har sett dem en gång, men ville ju se dem igen!


http://www.within-temptation.com/



.lycka

image2

Ni är mitt allt.
Min lycka.
Jag älskar er.



.en anka med horn


Igår hittade jag K´s anka med horn och den långa, blå legobiten. Men den stora hästen som hör till stallet och två pusselbitar till det stora pusslet är fortfarande borta. Spålöst. Jag har tittat i alla skåp, alla lådor, under alla möbler det går att titta under. Helt borta. Jag hoppas han inte har stoppat sakerna i soppåsar eller kartonger som skulle slängas, för då är de slängda.
Anakn med horn låg i K´s blå stjärnlampa uppe på hyllan. Jag skulle bara slänga en blick i den, och där låg den. Första stället jag tittade på. Eller sista om man räknar alla andra gånger jag letat, och nu letar jag ju inte längre. Legobiten låg under badkaret.

Idag har vi haft besök, och peters pappa gjorde köttfärssås. Mycket köttfärssås på 1800 gram. Han la i lök, vitlök (gott, synd att inte P tycker om det), krossade tomater, tomatpuré och ketchup, grädde och basilika. Massa gott. Min köttfärssås blir inte alls lika god. Sedan bjöd de på glass, och vi på te. Imorgon blir det mer besök, alltid lika kul.

Igår snöade det. Det har snöat idag också. Men jag vill ju ha sommar!

Just nu är jag dödstrött. A ville amma hela natten kändes det som. Och hon har knappt sovit idag, det blir väl så när det är folk här. Men då sover hon nog bra ikväll så jag kan läsa min bok. Jag har läst klart Flickan från ovan. Den var bra faktiskt. Just nu läser jag om de bästa avsnitten i deverry-serien.

.lat med stort L


Jag skulle städa nu inför mysmiddag imorgon med ägg (självklart), räkor, rödbetssallad, sylta, hemmagjorda köttbullar, kalkonskivor, rädisor, körsbärstomater och gurka. Och påskmust. Mums!!!

Men ibland känner jag mig lat. P tar köket och jag har redan plockat undan i vardagsrum och barnrum. Badrummet tar jag ikväll när K sover.

Du tittar ju bara på vad jag inte har gjort. Du ska ju titta på vad jag har gjort!
Säger Mamma mu till sin vän kråkan. Bra sagt!
Titta inte på dammet i hyllan, titta på det dammfria, dammsugna golvet! Titta inte på diskbänken på de odiskade glasen, titta i skåpet på allt som är rent.

Men imorgon och för all framtid därefter ska vårt hem vara skinande rent och blankt som en spegel. Minsann.

Jo- köpte påskägg till K. Det blir ett kinderägg, en bil och en muminpixiebok.

.skärtorsdag

La min son och somnade själv, så nu sitter jag här och känner mig alldeles dödstrött. Gäsp.
Inget medium ikväll, utan förklarig. Så vi får titta på film istället. Jag tror vi äger över 10 stycken som vi inte har sett.
Tror jag behöver en kopp te. Eller kanske varm choklad.

.nu håller vi tummarna


REJÄLT!
Men det verkar faktiskt som att det blir så... ja. Det märker vi imorgon.

Vad jag bloggar nu... men det är ju kul!

.dog han?


I House... dog killen? Jag hatar otydliga slut. Men jag tror att han dog trots att pappan lovade honom att han skulle bli okej.
Jag älskar House. Jag älskar hans kommentarer! Så mycket att jag tillochmed sett två filmer bara för att Hugh Laurie är med i dem. Fast han var inte lika kul i dem.
Flickan från Rio
och Maybe, baby.

Ett exempel.
House: Han är en idiot.
Cameron: Det är han inte alls.
House: Det säger du bara för att han är i rummet.

Nääää.. man måste se för att förstå!  Säsong 2 på Tisdagar kl 21.00 på 4an, repriser från säsong 1 på eftermiddagarna/kvällen, samma kanal.

.att lära av en två-åring

K= Min 2-årige son
Xlii= Jag

K: Va e de?
Hmm, är bilen blå eller lila? Jag säger lila.
Xlii: En lila bil.
K: Nej...en BLÅ bil!

K: Va e de?
Xlii: En rosa bil.
K: Nej...en JÖD bil!

K: Va e de?
Xlii: En motorcykel. Enligt texten i boken.
K: Nej, en MOPED

Vi tittar på en bild med en måne och ett grått flygplan i silhuett.
Xlii: Titta flygplanet. Och månen.
K: Nej, inte flygplan. Pekar på flygplanet: Måne. Pekar på månen: En SOL!

Pekar på bokstaven a.
K: Va e de?
Xlii: a
K: Nej, B!

.alltid är det något


Just som man gjort upp stora planer för framtiden (det behöver inte vara den Stora framtiden, det kan lika gärna vara den lilla, den som är någon eller några månader framåt) så händer något och så måste man planera om.
Men det ordnar sig. Det gör det alltid.

Snart ska jag ställa mig vid spisen och laga potatis, kotletter, brunsås (fusk) och ärtor.

.xlii


Mitt bloggnamn är en ordlek.
Långsökt och säkert svår. Man bör veta något om mig, eller snarare om mina barn, för att lista ut det. Kanske avslöjar jag det i min blogg någon dag. Kanske.
Om någon frågar.
Inte för att jag tror att någon är intresserad.

.pyssel



Jag vet inte om jag är nöjd. Jag märker att jag är en väldigt krävande person. Men nu får det duga tills vidare.

Hur många timmar har jag suttit med färgkoder och pixlar? Inga färger känns fina.
Jag gillar svart. Och lila. Rött och blått. Mörka färger helst.

Mitt första inlägg i min nya (enda) blogg!


RSS 2.0