.rösta på the cold existence

Gå in och rösta på the cold existence!

.ett år igår


Igår firade vi månadens tredje födelsedag, lillans 1-årsdag! Vi hade ballonger, paket och tårta. A öppnade sina paket med hjälp av föräldrar och storebror. Hon fick en bok med luckor och ljudknappar, en leksakstelefon, en tusenfoting med ljudknappar, badleksaker och ett knoppussel. Tusenfotingen var populärast. K älskade telefonen och lillan fick knappt ha den. Inte lätt att förstå att bara hon fick paket. Fast han fick en chokladkaka som liten muta.

A får en ny tand igen, ännu en kindtand, nu nere till vänster.

Jag köpte en fotoskrivare i förrgår. Helnöjd! Billig, 990 kr och då ingick färgpatroner. Den skriver ut kort med superkvalité. Det var en jättebra säljare på elgiganten med, som rekommenderade den trots att de hade en massa dyrare. Men han sa att de dyra oftast är så dyra pga många funktioner, och att denna (canon iP4300) är den som har absolut bäst kvalité- och det har den! Man ser ingen skillnad mot de jag tidigare framkallat i fotoaffärer. Så den är väl värd sitt pris! Köpte fotopapper, 100 st för 89 kr, billigt det med. Tydligen kostar korten man skriver ut ca 1,50 kr/st.

K gör framsteg på pottan. Igår hände en halv olycka, precis efter paketöppningen som tur var! Men det var den enda olyckan på flera dagar!


.hon kan gå


Lilltjejen alltså. Igår tog hon sex små små steg när P var i affären. Sen när han kom hem skulle jag visa och ställde A på golvet och satte mig en bit ifrån. Då tog hon sex stora steg. Lite vingligt, men ändå. Och imorse hann hon ta ca 5 stycken innan "snälla" storebror gav en liten knuff. Hon kommer säkert kunna traska omkring på 1-årsdagen. Ska tömma kameran och se om jag kan få några steg på film.

Dessutom upptäckte jag en ny kindtand, den som sitter som den förra fast på andra sidan, för ca 3 dagar sen.

Idag ska vi ner till stan och köpa mörkgrå färg till dörrlisterna. Kommer bli skitsnyggt. Ljusgrå väggar, mörkgrå dörrlister och vita dörrar. Ska köpa lite långkalsonger till K också. Men fotoskrivaren får vänta till lönen.

.jag behöver te

Nu!

Är hur trött som helst. Åh vad det ska bli gott med en kopp te. Det kokar ute i köket nu. Har knappt kunnat sova de senaste nätterna, utan orsak.

Elle första orsaken var ju i måndags natt när ´s chef ringde kl 00.30 och skrämde livet ur mig. Hon frågde var P var och jag sa att han var på jobbet, gick hemifrån vid 23.10.  (Nu kom P med teet)
Jo sa hon, hans jobb ringde och sa att han inte kommit dit!
Och jag visste att bussen skulle vara framme vid 24... inte kul. Tog 15 minuter innan jag fick tag på P och under den kvarten hann tusen tankar flyga genom huvudet.
Visade sig sen att när han skulle byta buss kom aldrig den andra bussen, så han stod ute på industriområdet och visste inte alls vad han skulle göra. Han hittade inte att gå och de hade inte gett honom något telefonnummer heller.
Så därför somnade jag inte förrän långt efter 2 och så upp igen strax efter 6.
Natten efter kunde jag inte heller sova. Övertrött kanske.
Och idag kommer jag inte komma isäng förrän 23.30 nånting. Först kommer heroes och sen får jag väl kolla på inspelade TM Sthlm.

A tog typ 1 steg idag, utan stöd. Skriver typ för jag vet inte om hon råkade ta det eller om det var med flit. Snart går hon i vilket fall som helst, hon har bra balans och kan ställa sig rakt upp från att ha suttit på huk på golvet.

Igår tog jag båda barnen själv till BVC, en bytesaffär med P: Om jag tog med båda kidsen skulle han stanna hemma från repet. Lätt val!
Det gick jättebra, var ute i god tid för säkerhets skull och vi kom dit i tid. Lit för tidigt, bra, då hann K leka en stund. Han vägde 14 kg och var 95 cm lång. Utmärkt tal-test. Det visste jag väl!!


.jag är gammal

Blä jag får sådan åldersnojja. Jag börjar ju bli gammal. Åren går och går och går men det känns som att tiden står still. Jag känner mig som 20. Men jag är inte 20. Jag är faktiskt närmare 30 än 20 nu. Tur det är fyra år kvar till dess. Och tur att P är 8 år äldre, så jag alltid kan känna mig ung i hans sällskap *haha*.

Fast åldern spelar ju faktiskt ingen roll egentligen. Det är ju hur man känner sig, och 30 är inte gammalt, jag tycker inte det. Det är nog mest att jag inte fattar vart tiden tar vägen, och sen får jag lite småångest av att inte direkt ha kommit någonstans i livet. Fast det har jag ju. Jag har en underbar sambo och två underbara, härliga, goa ungar, och vi har ett fint (någorlunda) hem och allt sånt där.

Nåja, jag fick ju tårta igår iallafall. Och så fort P får sin lön ska vi köpa en fotoskrivare till mig!!!

Vår dator måste installeras om! Ibland skriver jag så fort att den inte hänger med. Ska göra iordning på våra typ 6 gb med bilder på barnen och bränna dem. Jag vill inte riskera någonting. Jag ska göra iordning dem ikväll.

Och ikväll ska P repa så det går säkert åt helvete med nattningarna, och sen kommer House och DHW samtidigt. Och jag kommer fortsätta kolla på DHW fastän jag nästan tröttnat på serien, därför att jag konstigt nog har svårt för att sluta kolla på något när jag väl börjat. Fast jag slutade faktiskt med kyle xy men den blev ju dålig. och nu sitter jag bara och flummar runt, för jag är trött! Somnade efter 2 och vaknade runt 6.

Snart ska jag hämta K på dagis och sen ska jag och han till BVC. 3årskontroll. Lillan får vara hemma med  P som nu jobbar natt i ett par veckor.

K går på pottan nu! Han har inga blöjor alls på dagtid hemma sen i lördags. Han är såååå duktig. Ibland händer en liten olycka men oftast fixar han det.

.så gick det med lilltjejen


Idag var jag på bvc igen för en extra vägning av lilltjejen som gått upp dåligt i vikt. Förra gången, för exakt två veckor sedan, vägde hon 7950 g och hade endast gått upp 70 g på 1 månad. Så idag när jag gick dit så hoppades hoppades hoppades jag att hon åtminstone har gått upp till 8100 eller nåt.

Så kommer vi dit, jag tar av henne och upp på vågen. 8290 gram! Det är 340 gram på bara två veckor! Puuuh, så skönt, all oro bara rann av mig. Jag har inte varit så orolig för lillan, hon är glad och frisk och full av energi och bus. Men det har varit så jobbigt den senaste tiden att bara få höra om hennes vikt och kurvan som gick ner och ge henne smör, ge henne glass, ge henne grädde...
Nu har jag inte gjort något annorlunda, mer än testa lägga i smör i gröten vilket hon inte gillar så jag slutade med det.
Men nu borde jag slippa få höra hur dåligt hon gått upp i vikt!
Jag gissar att den dåliga viktuppgången förra gången var pga snorig näsa och kindtanden, och nu har hon väl tagit igen det hon missade förra gången.


.bra tajmat


Jag skulle just sätta mig och blogga och insåg att nä, jag har ju inget att skriva om! Inget som känns så roligt iallafall. Idag har jag bara gått till dagis med K, handlat, suttit här, lekt med A och gett henne mat, städat, tvättat, diskat och renbäddat. Igår var det Top Model finalen. Idag kommer heroes, och Top Model Stockholm. (Varför stockholm!? Får bara stockholmstjejer vara med, eller är hela tävlingen i Stockholm eller vadå? Varför inte Sverige? Skiiiit samma, jag vet inte ens om jag kommer följa svenska. Tittar hellre på heroes. Fast vi har ju video).

Ok. Inget att skriva om. Skulle precis stänga ner när mobilen ringde och det var P. Han har fått jobb! Igen. Han har ju bara haft till november men nu plötsligt ett halvår till för att sen tydligen få fast vad det verkar. Helt underbart. Två ställen har han tydligen att välja på.

Jag vill flytta! Jag vill verkligen. Okej, jag trivs med vår lägenhet, den är lite ful och sliten på sina ställen men bra planerad, och nu när vi målar om och grejar blir det fint. Och dagis ligger nära och är helt underbart. Vi har nära till allt  annat också och bra grannar. Men jag kan bara inte släppa det här med trädgård!

Mest för ungarnas skull. Men tänk vad härligt. Vi skulle ha ett ordentligt staket med en grind som är svår att öppna, så K kan vara ute så mycket han vill. Vi skulle ha bärbuskar och kanske ett äppelträd. En sandlåda och en lekstuga. Kanske en gungställning. Och på sommaren en barnpool de kunde plaska i hela dagarna.


Och här skulle det passa ypperligt att ha en bild på ungarna i mormors trädgård från i somras, men jag kollade precis igenom dem och insåg att nix nej, för ungarna är sommarklädda på varenda bild!


.jag hatar mäklar-nytt


Denna dumma dumma tidning som kommer i reklamen då och då. Jag hatar den.  För jag måste alltid titta i den. Och då ser jag så många fina fina hus med många rum och fina kök , med härliga trädgårdar som jag vill ha!















!!!Men vi har inga 3 miljoner!!!


.en födelsedag


K´s födelsedag firades med paket och fika. Han vaknade redan klockan 6, tidigare än normalt. Det första han gjorde när han fick syn på paketen på bordet var att ta upp två och ge det ena till A!

K: A ska också ha paket! Varsegod lillan!

Men sötnos då! Vi fick säga till honom att det var hans paket. Först ville han också att vi skulle öppna dem, men med lite hjälp, övertalning och en sax (för snörena) så satte han slutligen igång. Av någon anledning tog han de minsta paketen först. Han fick ett klock-pussel, ett alfonslotto-spel, en film, en repstege och en boksaga med byggare bob. Och så de två sista, de allra mest populära som han sedan lekte med hela dagen, och hela dagen efter: en biltransportvagn med fyra bilar, och ett fischer-priceflygplan i little people-serien.

Sedan gick vi ut och vädret var underbart härligt. Jag hade linne och frös inte! Sen skulle K´s farmor med sambo komma. Då åt vi glass med maränger, bananskivor, chokladsås, strössel, grädde och två sorters kex. Fest!

Om två veckor, eller så, ska vi ha det större, gemensamma kalaset, med tårta.








.fredagskväll


Och jag är helt ensam just nu. P åkte på rep som vanligt. *suck*.
Barnen sover. Lite skönt faktiskt, att få rå om mig själv en stund. Fast det hade varit roligare om P varit hemma.

Jag har en 200 grams chokladkaka (gottegris!) och en massa mjölk i kylskåpet. Och de två första avsnitten av Heroes på video. Har hört att den serien ska vara väldigt bra. Kanske dumt att hitta ännu en serie att följa, men skit samma. Tv är skönt på kvällarna.

Fast videon är ju lite mupp. Videokanalen är som myrornas krig fast med bild, så varje gång jag ska titta på något jag spelat in får jag koppla om. Vet inte om det har med att allt blivit digitalt? Videon är ju analog.... men jag vet inte om de har bytt här än, och det hände bara helt plötsligt en kväll att bilden var dålig. Jaja, skit samma.

Imorgon ska vi städa och på söndag är det födelsedagskalas nummer tre!

.K åker pappa


P ligger på rygg i sängen med benen uppdragna. K sitter på hans mage och håller i knäna.

K
: Jag åker på pappa!
Xlii: Är pappa en bil?
K: Nej, pappa är ingen bil. Pappa är en stor buss!
K: Men jag kan inte åka på pappa, han har inga hjul!
K går ner.
K: Nu har jag åkit färdigt.

K: Mamma, kan jag få välling?
Han får välling.
K: Taaaack, vad söt du är!


.barnnytt


Lilla A borde väga 8 kilo idag iallafall. I torsdags var jag på öppna mottagningen och hon vägde då 7950 g. Liten!!!

Hon är duktig med klossarna... hon kan lägga alla i rätt hål. Ibland behöver hon lite hjälp, men för det mesta fixar hon det själv. Och hon kan ställa sig upp utan stöd! Och stå i 15 sekunder, fast oftast bara 4-5.

K är på dagis nu. Imorse tog han på sig skorna helt själv och var så stolt! Han längtar till paket nu...

RSS 2.0