.lekparksdagen


En varm dag. Runt 18 grader iallafall. Vi var ute i 2½ timme och gick från lekpark till lekpark. Sammanlagt blev det sju stycken, plus lek vid stenfigurerna och berget.



Nu ska vi äta middag, fjärilsmakaroner och köttfärssås, och sedan blir det ev gå ut igen.

.barnprat

V sitter på bänken som går runt en pelare utanför vår mataffär. K kryper runt pelaren på bänken.
K (tyst/ viskande men glatt): Mamma, lyssna på mig!

En tjej kommer med en hund och ställer sig en bit ifrån.

K:
En vovve! Jag vill hälsa på den.
Xlii: Nej, det går inte, för vovven kanske inte vill hälsa på dig.
K kryper runt ett varv.
K: Dumma katt!
K: Nej, dumma vovve, han vill inte hälsa med mig!



.i väntan på möbler


Denna månaden har varit en riktig shoppingmånad. Och vi har mer kvar att köpa!

Först var vi i Ullared. Där blev det mest till barnen. Jag köpte tre filmer, Finding Neverland, Narnia och Bröderna Grimm. P köpte en Children of Bodom-dvd. Lite i klädväg, jag tre bh:ar och P ett par jeans.
Sen blev det barnens födelsedagspresenter och så massa kläder till dem.
K´s garderob är väldigt mörk, så jag ville ha glada färger till honom. Tyvärr fanns det knappt några kläder alls till pojkar. Så tillslut blev det en röd-och-vitrandig långärmad, en röd kortärmad, ett par gröna byxor och en grågrön tröja med döskalle och fem par strumpor. A fick 8 bodys, 3 i strl 80 och 5 i strl 86, jättestora för henne, men bra att växa i. Sen fick hon en gul tröja och en vit med döskallar på, och två par byxor. K fick en vinteroverall också. Och så lite strumpor till A.
Sen blev det lite småsaker också, och vi gick ut med vagnen full men bara 2500 kr fattigare.

Igår var det ikeas tur att bli hedrade av vårt besök.
Vi köpte en ny bokhylla,  en expedit i svartbrunt 185*185 som vi spanat in så länge. En ny hatthylla i smide istället för den fula standarden som tllhör lägenheten. En ny tv-bänk helt oplanerat. En ny golvlampa till vardagsrummet. Fyra lådor till dvd-filmer. 6 mappar till tidningar. En matlåda till P.

Tog det med hemleverans, och de kommer någon gång mit på dagen. Vad fint vi ska få det!

Idag ska vi ringa och kolla om pianot är kvar!

.äntligen

Mitt hopp tändes när klockan var 6, 15 grader varmt, blå himmel och nästintil vindstilla. JAAA!!! Idag var det äntligen sommar! 20 grader blev det tillslut när vi gick ut, sedan säkert mer. Vi var i sandlådan och på promenad, allt som allt blev det 3 timmar innan vi gick hem och åt middag.

P ska ha maratonrep nu i 3 dagar, inför resan till Rumänien. Så han skulle iväg senast 18.15. Suck och stön, lägga barnen själv, brukar bli krångligt när de håller varann vakna och så blir båda övertrötta. Men får jag bara A att somna först blir det lättare. Hon slocknade runt 17. Ok, då är hon jättepigg när K ska sova. Så jag tog en chansning och la honom redan 17:45. Han vaknade ju trots allt redan 6 i morse. Läste tre böcker, släckte lampan. När somnade han? 18:14. Snacka om tur! Och A sover hon med, fortfarande.

Snart tror jag att jag ska gör makrill-mackor och varm choklad. Hade helst haft oboy, men vi har ingen.

Det blev te och makrillmackor. Och det luktade väldigt gott i katternas nosar, men de fick inget ändå. Jag vill ha all makrill för mig själv. Fast jag gav dem varsin kattvitamin, så lite snäll är jag allt.

.en bra start

Idag har jag:

*diskat (gårdagens disk vi inte orkade igår)
*ätit frukost med barnen (tar ca 1 timme)
*torkat alla bänkar i köket
*dammsugit i köket, lite i hallen och badrummet
*städat kattlådan
*städat hela badrummet
*duschat

och klockan är inte ens tolv! Dessutom har jag både hunnit leka med kidsen och surfat lite. Nu är det P´s tur att städa i sovrummet och vardagsrummet. Fast det är ju bara lite plock av leksaker och dammsugning. Lite damning.
Måste ta fönstrena också. Vi är bra på att städa numera, men skitdåliga på att tvätta fönster. Jag tror inte vi gjort det nån gång. Hoppsan. Jo- jag tog balkongfönstret förra sommaren. Och lite för en månad sedan. Fast fönstrena är inte så skitiga konstigt nog. Bara balkongfönstret då. Det tvättas ju inte av regnet. De andra fönstrena lär ju vara skinande rena när hösten kommer.

Jag är hungrig. Idag blir det nog fisk till middag, till min glädje och P´s stora sorg.




.lite om lite

Mörka moln och regn. Överraskad?

Lillan fick jordgubbsfil till mellanmål. Kalas! Hon åt upp alltihop. Sen var det fil lite överallt men jag börjar bli van. Nåja, vi har ett välstädat kök iallafall när jag måste städa det tre gånger om dagen.

Jag har ett nytt intresse. Leta hus och br! Det är så kul att titta, drömma och önska. Planen är att om 2 år, max 3, har vi köpt vårt eget ställe. Med tre sovrum och trädgård. Jag längtar. En rolig morot sen när det blir dags för mig att söka jobb.

Jag längtar tills P kommer hem. Han åkte till studion tidigt igår för att spela in skiva, med sitt projekt Nox aurea.

.spöke

image30


Ett spöke med ögon, näsa, mun, armar och ben.
Konstnär: K



.kommer sommaren snart


Trött på det. Trött trött trött. Regn och blåst. Suck. Men idag har det äntligen varit lite fint. Blåsigt, men sol och ganska skönt. Jag vill ha en riktig sommar!

Lilla A kan ställa sig upp mot möbler nu. Igår gjorde hon det både mot sängen och soffan. Och hon pekar och säger "dä". Dä betyder alltså där på bebisspråk.

.händelser


Inatt vaknade K strax innan jag skulle gå och sova. Jag var i vardagsrummet när vi hörde en liten röst. Gick dit.
K: Mamma, kan du söva om mig?

K i köket.
K: Jag har bajsat, en stor bajs.
Jag la honom på skötbordet.
Xlii: Kom ska vi ta hand om din stora bajs.
K: Det är en bajs som är en pappa. En pappa-bajs!


A kryper nu. Och ställer sig på knäna mot saker. Håller man henne i händerna kan hon ställa sig helt. En gång har hon ställt sig själv mot mig, och en gång mot P.
Hon tittar på lampan när man frågar var den är- Och pekar. Ibland säger hon "dä". Vet inte om det betyder "där" eller bara är ett ljud. Det mäker vi nog snart.
Hon säger mamma och förstår orden pappa, Keiron, kisse och lampa.
Hon börjar bli stor!

.att slippa laga mat


Idag tänkte jag att jag skulle slippa laga mat. Beställa pizza! Det brukar inte vara så gott, men det glömmer man ju av hela tiden. Ok, sagt och gjort.
Eller jag tar en kycklingsallad. Det är ju sååå gott att doppa det varma brödet i såsen man får till. P skulle ha hamburgare, men de var slut, så han tog en caprisosa/cappricosa/caprizosa... hur-f-n-stavas-det, jaja en svamppizza iallafall.
Snubben ringer, har kört fel, men hittar tillslut.

*Maten är kall. Tur jag tog en sallad! P´s pizza ser äcklig ut. Han vägrar ens smaka (jag förstår honom).
*Öh... två st pizzasallad? Till en pizza?
*Var är min sås? Ingenstans.
*Varför ligger det oliveri? Jag beställde utan majs, men lägg inte till något annat äckligt tack!


Jag pillade i mig min sallad utan sås (torrt och tråkigt!) och P stack till affären och köpte pulvermos och köpeköttbullar (stackaren kan inte laga mat, tur han har mig övriga dagar).


***

Igår handlade vi med busig snart-treåring utan vagn. Han försvann, tog en chokladkaka och rusade gapskrattade ut ur affären när P skulle ta den ifrån honom. Hoppsan. P fick iallafall fatt både honom och godiset och gick tillbaka in innan någon upptäckte det. Nu vet jag ännu mer varför jag aldrig går och handlar själv med två barn.

Fast jag har faktiskt gjort det en gång, när jag och K köpte glass. När jag stod i kön sprang han ut ur affären och busade runt, som tur var sprang han aldrig in i kiosken och lekte med lösgodiset. Skulle ha en tvillingvagn! Fast... nä. Bättre att handla när både jag och P är hemma.





RSS 2.0