.nu är det klippt

K´s hår och A´s lugg. K har så tunt och fint hår att det var alldeles ulligt och tovade sig nästan som dreads varenda dag. Så igår fick mormor klippa honom. Klippte upp det ganska mycket, och tog bort några cm i nacken. Fin blev han.
A har haft luggen nästan i ögonen så den tog vi någon cm på också, så nu har hon en liten rak lugg. Så söt!

Sista dagen på året. Hemmamys med god mat, och säkert en film.

A har en massa nya ord. De hon kan säga nu är:

mamma, pappa, där, titta, titt-ut, hej, hejdå (typ), tutte, tsse (kisse), mau (mjau), vovov (både vovve och hundens ljud), hihihi (hästens ljud), sss (ormens ljud), vade (vad är det), vill-aaa (vill ha), lamla (lampa) brrr (bilens ljud, fast inte riktigt r), osch (ost), gack (tack).

Vid något tillfälle har hon även sakt något som låter som strumpa och något som låter som potta. Hon förstår det mesta man säger, typ: Var är dina strumpor? Pekar på dem och säger :däää!
Hämta kissen! Hon hämtar gosedjuret. Sätt dig på pottan! Hon sätter sig på pottan.

Dessutom pekar hon nu ut håret, ögonen (ibland), näsan, munnen, tungan, handen, magen, naveln, snippan och fötterna.

Hon älskar dessutom mora träsk. Sjunger jag på en av deras låtar tittar hon mot tv:n och säger "Titta!" Hahaha. Hon dansar och gör rörelserna tillsammans med dem.

Nej, säger hon ofta också, och skakar på huvudet. Nejnejnejnej...


K lekte tomte igår. Gubben, hästen, grisen, kossan, knas, pappa och han själv fick presenter i form av pepparkaksformar han hämtade i köket. Tomte var den stora tomtedockan. Men Tilda (katten) fick ingen present, för hon är en "katt-jackade!" (Katt-rackare).

.vi har en kattgran

Vi har en kattgran, fast det är inte katternas fel, utan ungarnas.

Kattgran= En julgran som från början är fint och jämnt pyntad. Men allteftersom dagarna går så river katten/katterna/barnen ner en sak i taget som då hamnar på golvet/någon annanstans om det är barnen och när man då hänger upp den igen så hänger man den högre upp, så att katten/katterna/barnen inte når den. Tillslut hänger ingenting på grenarna ungefär från mitten och ner, utan allt trängs i toppen.





.julafton

Julafton blev en mysig dag. Vakna och kolla strumpan, K fick en ficklampa och A en gosedjursstruts. Frukost med risgrynsgröt, sedan ut en sväng, A fick gå själv ute för första gången. Knatade på och skrattade hela tiden, föll i lera och vattenpölar.
Mysig och god mat, sedan kalle anka och till sist gick P och köpte snus och då kom tomten!

K var lycklig och glad och sa saker som "jag älskar dig" till tomten. Alternativt sa han "det" men jag tror det var dig.
A blev jätterädd stackarn, och grät.

P blev glad för sina julklappar, och boken blev nog favoriten trots att jag var orolig att han inte skulle gilla att få en, han läser ju inte. Men den är verkligen hans typ (Iskallt och stenhårt - mina 20 år i Texas fängelser av Richard Flinga). Alltså han är intresserad av sådant.

Själv fick jag Pirates of the caribbean 3 (så nu måste jag köpa 2an också) ett mamma är bäst-örngott och två dataspel :)


.ikea och pepparkakor


Igår gjorde jag min allra första pepparkaksdeg, och än så länge verkar den vara perfekt. Får väl se senare hur den funkar att baka med.
Men jag gör nog inget hus. Lite för lite tid och mycket krångel. För innan vi bakar ska vi till ikea och köpa oss en säng!
P fick extra mycket i lön, och vi som trodde tvärtom, men ibland är det bra att byta jobb och få ut sin semesterersättning. Så nu ska vi köpa en dubbelsäng, två madrasser och en bäddmadrass. Och en ribbotten. Och lite annat smått och gott som fler lådor till filmerna och fyra julstrumpor. Och en liten julstrumpepresent till A.

Föresten, de rosa karamellerna blev jättebra efter att ha stått i kylskåpet en stund. Vad bra!

.25%


25% av julgodiset lyckades. Tjohoo... typ.

Chokladkarameller: Första satsen fick kastas, andra blev jättebra.
Marknadskarameller: Lite för kladdiga
Knäck: För mjuka
Rosa karameller: För mjuka

Fast allt är gott och det är väl det som räknas...

.mormor är inte jultomten

Xlii: Vet du vem du fått din stjärna (i fönstret) av?
K: Ja, av tomten!
Xlii: Nej, det var mormor du fick den av.
K: Nej, mormor heter B!
K: Han heter mormor.
K :Mormor är inte tomte, han har inget hägg. Mormor har inget hägg som hänger ner på magen.

Hägg= skägg.

.städa städa städa

inför jul. Faktiskt lite roligt. Gjorde knäck idag också, fast de blev väldigt mjuka. Ställde in dem i kylskåpet så vi får väl se hur de blir sen.
Men just nu behöver jag en paus!!! Mina ungar är otroligt gosiga och underbara och söta på alla sätt, men ibland så...
Först kissar K på golvet, han har slarvat otroligt med pottan ett tag nu, av någon anledning. Sen leker han i det och det är kiss överallt. K i duschen, men han får inte bada vilket blir ett utbrott. Sen ska jag tvätta golvet och hindra A från att gå i det, och sen bajsar hon, och när hon är färdigbytt så gräver hon i kattlådan. Dubbelsuck, tvätta händerna med tvål och byta om på henne för tredje gången idag, då hon innan spillt välling på sig och ätit yoghurt med hela kroppen.

Så nu tar jag en paus i 30 minuter. Sen blir de lite leksaksplock och dammsugning. Sen är det bara torka golvet kvar.

A är trött nu, men svårsövd, jag har slutat amma henne på dagen. Så pausen tar visst slut nu för jag får nog gå och bära en stund.

.avslutar meningarna

1. Jag har insett att min senaste kyss var en födelsedagspuss till P

2. Jag lyssnar på mora träsk på cirkus från tv:n och P´s gitarr från bredvid

3. Jag pratar inte just nu

4. Jag älskar mina barn och P, och resten av familjen och catsen

5. Min bästa vän är P

6. Min första riktiga kyss var ganska fumlig

7. Jag avskyr när folk frågar frågor jag inte vill svara på

8. Kärlek är härligt

9. Äktenskap är något jag längtar efter

10. Någonstans, tänker någon på... något?

11. Jag kommer alltid att älska mina barn mest av allt i hela världen

12. Jag är hemligt förälskad i ingen alls. Min kärlek är inte hemlig

13. Sist jag grät var jag ledsen

14. Min mobiltelefon är ganska oanvänd av mig

15. När jag vaknar på morgonen kramar jag gosungarna

16. Innan jag går och lägger mig borstar jag tänderna

17. Just nu tänker jag på vad jag ska svara på "någonstans, tänker någon"

18. Bebisar är underbara

19. Idag ska jag inte göra något, dagen är slut

20. I kväll ska jag sitta lite här, lägga lite barn, kolla lite film, sova litegrann

21. I morgon kommer jag städa

22. Jag vill verkligen vara jag

.fira födelsedag


Idag fyller P år. Grattis, älskling!

Han fick en tårta med bananfyllning, chokladfyllning (glasyr till snoddaskakor), grädde, och så banan och chokladströssel på. Mums!

Köpte en julgran idag också. Sa att vi ville ha en i min längd som var tät. Gubben plockade fram en liten gran som såg ut som en rund boll. Eh.. no way.
Men sen hittade vi en fin en, liiite liten men det blir nog bra. Ska ju sitta i julgransfoten också, och den var fin annars. Ska sätta in den på lördag och klä den på söndag. Ska storstäda hela veckan, så det blir fint här till jul.

Ungarna kollar just nu på mora träsk på cirkus. Var ju inget bolibompa idag. Ska snart lägga dem, och sedan blir det nog lite film till ikväll.

.julfest


Idag var det julfest på dagis och K var en söt liten tomte med ljus i handen. Synd bara att alla jättelånga föräldrar ställde sig och trängdes längst fram så vi såg ingenting alls. Tills jag fick nog och trängde mig fram med kameran i högsta hugg och äntligen fick se en liten glimt av min son. Och lyckades knäppa några kort.
Sedan var det fika, dans runt granen och tillslut tomten och godispåse-utdelning.
Vi köpte 4 lotter och vann faktiskt två växter som stod i en ugnsform. Kul!!

Inga pepparkakor har blivit bakade än, men vi har iallafall gjort chokladkarameller och marknadskarameller.

K har en bästa kompis!!! R hade tittat efter honom en dag när han inte var där, och frågat "vart är min kompis?" "Vilken kompis?" "Min allra bästa kompis". Haha. De är såååå söta tillsammans.

.främlingar

Det känns lite konstigt när en främling står och pratar med en om en massa personliga saker. Stod och väntade på spårvagnen efter att ha varit med A på öppna mottagningen på BVC (9 kg, 77 cm, 15 månader) och högtalaren slår på och säger att spårvagnen är 15 min sen. Typiskt.
Iaf, en kvinna börjar prata lite med A och med mig, och under ca 5 min får jag veta vad hennes dotter heter, att hon går i 0:an, hur gammal hon var när hon var gravid, hur gamla hennes söner är, hon pratar mens och kejsarsnitt och dittan och dattan. Och jag log lite och nickade och funderade lite på varför hon berättar allt det där för mig?
Fast hon lyckades ju luska ur mig vad A heter och hur gammal hon är och vilket dagis K går på och typ vart vi bor. Blä, gillar inte att säga sånt, men vad ska man säga när folk frågar då?? Fast jag sa iaf aldrig vad K heter, och sen tror jag ju inte hon var någon skummis, mer än att hon typ avslöjade allt om sig själv då. Dessutom, även om hon var en skummis så kan hon aldrig göra något med den lilla informationen ändå.

Ärligt, är jag extremnojig eller normal? Skit samma.

Dags att blogga igen, varit bortrest i 4 dagar fredag-måndag, på minijul hos min mamma. K går sista dagen på dagis på en månad, förutom dagisfesten i helgen. Imorgon ska vi göra en massa julgodis och jag ska göra en pepparkaksdeg för första gången i mitt liv. På lördag blir det att baka ut pepparkakorna och göra ett hus, och på söndag fyller P år och vi ska köpa gran.
Mycket att fixa och trixa med innan jul!

.vad man kan hitta i en soffa


En pusselbit
En tia
En femma
En 50-öring
En penna
En nyckel som varit borta hur länge som helst
Ett plektrum
En leksaksbil


Borde kanske städa mellan dynan och kanten lite oftare...

.längtan

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHH vad jag längtar till jul!!! Läste precis i en tråd om när folk tar in julgranen, och helt plötsligt kände jag granbarrsdoft...

Liten början iallafall, adventsljusstakarna ställdes fram idag, och två juldukar på borden.  Ska byta lite gardiner  också.
Hmmm kanske passa på och baka julgodis och pepparkakor i veckan också?

RSS 2.0