.perfekta tänder


Äntligen frisk! Det känns som det iallafall. Kunde knapt äta på hela dagen igår, kroppen behövde mat men magen ville inte ha, så det var lite konflikt. Men idag kändes det helt annorlunda när jag vaknade. Inget illamående alls.

Var hos tandläkaren med K i morse. Var rädd att han skulle ha hål eftersom han varit svårborstad, men han hade perfekta tänder. Och han var så duktig och gapade så fint. Stor kille nu!

K: Mamma jag älskar dig, du är min allra bästa vän!

Jag smälter när han säger sådana saker! Gullegosunge!

A babblar på.

Vade = Vad är det?

Nu kan hon peka ut magen också, och hon förstår en massa, klappa, hämta välling, var är bollen, dansa... hon dansar väldigt väldigt sött.
En favoritlek: trycka på fjärrkontrollen mot tv:n och se vad som händer.

Hon har börjat tycka om böcker också, just nu är favoriterna titt-ut, miffy, djurboken.

.man ska inte ropa hej

Igår mådde jag ju ganska så bra. Kunde äta och allt, även om jag var trött. Sen gick jag och la mig och kunde inte sova. Somnade efter ett tag och vaknade vid 3.30 och mådde jätteilla. Lyckades bekämpa det ganska bra men somnade inte om på 2 timmar. Klockan åtta gick barnen upp och jag spydde. Skiiiit också, jag trodde jag var frisk!

Har iaf fått i mig 1 kopp te, två koppar varm choklad, 3 mackor och 1 piggelin idag. Mår inte särskilt bra. Men idag ska vara sista dagen och imorgon ska jag vara frisk.


*

A gömmer sig.
Xlii: vaaaar är A?
A kikar fram.
A: DÄÄÄÄÄ! (där)

.sjuk


Det var inte inbillning. Spydde tre gånger igår och kände mig sååå kass. Låg och sov i soffan typ hela dagen. Tur att P också var sjuk och hemma från jobbet, fast inte lika sjuk som jag så han kunde ta barnen det mesta. Det enda jag fick imig igår var två piggelin, en kopp nyponsoppa och en kopp varm choklad. Mår inte särskilt bra idag heller men jag hoppas det mest beror på sviterna sedan igår, att jag inte ätit och så. Det känns iaf bättre idag.

K fick självklart var hemma från dagis. Han är frisk men vi kan ju inte ta dit smittan. Tror det är 2 symtomfria dagar hela familjen ska stanna hemma, helst. Eftersom det är så smittsamt. Men vi missar inte föräldramötet! En fröken var också sjuk så det är framflyttat.

Nu ska jag ta mig en kopp te och se om jag kan få i mig någon macka.

.det är inte sant


Vaknade med illamående i morse. Nu. Det är inte sant! Jag sitter här och hoppas på att det är inbillning, eller kaske att jag är hungrig, eller jag vet inte, jag vill inte ha kräksjukan!!!

Har gjort mig en kopp te och sitter och smuttar och hoppas. Än så länge känns det ganska bra, illamående och jag "känner" magen, men det känns inte som att jag ska spy iallafall. Inte än iallafall.

Känner mig ändå ganska pigg och frisk... hoppas det bara är sympatiillamående eller något sådant. P är fortfarande sjuk och kunde inte åka till jobbet. K är frisk igen, har inte kräkts sen i lördags kväll. A blev aldrig sjuk.

.avslutning på kvällen


K kräktes igen strax innan han skulle lägga sig. Det var halva flaskan vällingen det. Sen åt han upp resten i sängen, och förhoppningsvis kommer det inte upp igen. La ut en massa plastad frotté men vi hade inte så mycket att det täcker överallt, bara runt huvudet och överkroppen, typ.
När jag var inne och sövde honom kräktes A också. Fast det var nog bara en vanlig liten tillfällig kräka, för det var tydligen bara en liten en. Och hon hade nyss ätit så hade hon varit sjuk så borde det ha varit mycket mer.

vinterkräksjuka


Och jag hoppas att både K och P  blir helt symtomfria imorgon, jag vill ju att vi ska kunna gå på föräldramötet på dagis på tisdag...

.en dag på stan

Idag var jag på stan - ensam, utan barn. Köpte massa julklappar:
Tågbanedelar, filmer, hoppa-hagematta och djurtofflor åt  K.
Plastfrukter och djurtofflor åt A.
Till T och R. En grej till P. Mer skriver jag inte om det.
Julklappsköpen är alldeles stax klart och det är skönt. Har bara 1 grej kvar till K, och något mer till A. Har beställt böcker till dem med. Böcker är bra.

När jag kommer hem har K spytt två gånger. Härliga vinterkräksjuka. Stackars P som fick ta hand om allt. Han har varit dålig sen i torsdags. Fast K verkar vara okej ändå... glad och sprallig som vanligt. Fast tydligen brukar ungar vara så. Men han har iallafall fått i sig en flaska välling och en halv glass. Får väl se om det händer något mer.

.magsjuka

Äckelvarning.
P har magsjuka. Uuuusch minns fortfarande hur det var i våras när vi hade det båda två. Då var det inte kul att ta hand om två småttingar samtidigt som vi turades om att kräkas och skita. Tur det bara är han den här gången, så jag slipper må illa och ha ont i magen, och att åtminstone en av oss kan ta hand om barn och hem.

Lite onödigt vetande, först var jag i affären och köpte mat och lite julmust, och allt kostade 301,50. Sen efter middagen fick jag gå en gång till, för jag glömde köpa päron-split som P önskat, och dessutom behövde vi kattsand och toapapper, och sen muntrade jag upp P med fyra nya filmer. Det kostade 301. Fråga mig inte varför jag skriver upp det, men jag tycker det var lite kul.

På lördag ska jag shoppa. Ska bli kul! Åka till stan och köpa julklappar.

Nu ska jag byta sanden i kattlådan.

.dumma hästar


Ja, trojanska alltså. Dumma msn som skickar virus.

Duktigt virusprogram som plockar bort dem!! Scannar just om datorn för andra gången för att se så de verkligen är borta, och än så länge ser det ljust ut...

.sju klossar


Igår byggde A torn av klossar. Jag gav henne en kloss i taget och pekade vart hon skulle bygga, och hon byggde ett 7 klossar högt torn. Duktig tjej! Vid 18 månader "ska" de kunna bygga med 3, och hon är knappt 14.

Nytt ord:
Lamla = lampa


.pojonäs


Flänta. Flunta. Pffffn. Pojonäs. Och många många till. Namn som K döpte katterna i boken till. Roligt hade vi.

Imorse:
Xlii: Vill du sova på min arm?
K: Nej jag vill sova på kudde, jag är stor nu.


.nästan tvåordsmening

Idag var det hundar på bolibompa. A sken upp och sa:
Vovov! Dä! och pekade. Nästan 2-ordsmening!

Inatt kl 3 gick K upp.
K: Jag vill gå upp nu.
Xlii: Men det är mitt i natten, kom och lägg dig igen.
K vänder nästan på tröskeln, och kommer tillbaka till sängen.
K: Jag vill sova igen.

Xlii: Du är min son
K:... fåjet son går på tv
(Fåret Shaun alltså)

K: Meeeja äppelmos!
Xlii: Kan jag få mera äppelmos tack.
K: Ja det kan du få!



.jag vill

- Hur många timmar har du suttit som mest framför en dator?
Ehm... har inte räknat

- Vilket färg har din cykel?
Har ingen

- Blondin eller brunett?
Tråkbrunt, vill ha rött


- Vilken färg har du på texten på msn?
Svart

- Vilket stjärntecken är du?
Jungfru

- Vad var det senaste du åt?
Varm choklad och te-kakor

- Har du en diskmaskin?
Nej


- Rakar du ögonbrynen?

Nej


- Har du något husdjur?
2 katter och lite dammråttor under sängarna och en hel massa gosedjur som ligger typ överallt. Om det räknas

- Vilket smeknamn gav din (mamma) pappa dig som barn?
Tänker jag inte skriva här, hatar det

- Är du kär i någon just nu?
Såklart, i min älskling

- Har du någonsin brytigt på tyska för att imponera på en kille/tjej?
Är det imponerande att bryta på tyska!?

- Har du ätit godis för 100kr själv på en kväll?
Nej men säkert för hälften iallafall

- Är du beroende av något just nu?
Njae

- Vad har du för fobier?
Spindlar och insekter

- Hur lång är du?
164 cm

- Sover du med något gosedjur?
Nej

- Vad har du som ingen annan har?
De sötaste och mest underbara barnen i hela världen

- Vilken mobil har du?
Nokia tror jag det är... eller nåt

- Vem var den senaste du fick mms av?
Har bara fått ett enda i hela mitt liv, och det fick jag titta på på internet

- Vem var den senaste du fick sms av?
P


-Vem ringde dig senast?
P


- Är du förlovad?
Så gott som, vi har bara inte köpt några ringar än. Men snart så :)

- När duschade du senast?
I måndags

- Vad tänker du på just nu?
På frågorna jag svarar på

- Vem skulle du ge 25 miljoner till (förutom dig själv eller någon från släkten)?

Något miljö eller djurprojekt kanske


.snö och choklad

Årets första snö!
Jaja, vinterns då. Premiär för K´s vinteroverall.
Och jag hatar alla backar ner till dagis, det finns 2 olika... nej 3 eller tillochmed 6 vilken väg man nu väljer. Men 2 olika är närmast. Man behöver bara gå i en backe alltså, och jag hatar den backe jag nu väljer. Jag är alltid så rädd att jag ska halka och tappa vagnen. Brukar gå i gräset bredvid istället men det är ju också krångligt.

Har nyss druckit en kopp varm choklad och ätit 3 te-kakor. Varm choklad är min nya last, jag dricker 1-2 koppar om dagen. Förr gjorde jag alltid med kakao och socker på spisen, men nu gör jag med oboy i mikron. Faktiskt lika gott, smakar typ samma.

A somnade i vagnen på väg hem, men vaknade efter att jag lyckats pilla av hennes ytterkläder. Nu står hon och tittar på Totte.
Hon har lärt sig att klättra ner både från hennes och K´s fåtöljer, och soffan.
Helt fascinerad av totte just nu... sötnos!

På tal om choklad, så lånade jag den boken på biblan. Choklad av Joanne Harris, alltså. Älskar den filmen. Fast man stör sig lite på det som de ändrat från boken när de gjort filmen. OBS! Bokspoilers!

Pantoufle, tillexempel, är ju inte alls en känguru. Han är en kanin. Och att Vianne är en häxa med siarkunskaper kommer väl inte direkt fram i filmen. Dessutom att hon blev kidnappad av sin mamma när hon var bebis ger ju förklaringen varför de aldrig stannade länge på ett ställe.
Dessutom valdeinte killen henne. Roux valde ju faktiskt Joséphine. I boken.

.händer och tummar


Det märks på mina händer att det är kallare nu. De är torra och läskiga och jag får smörja en massa. Dumma höst-vinter. Ibland är det mellan 5 och 8 grader plus här men vad hjälper det när det blåser iskallt? Fast igår var det faktiskt skönt, med sol.

På tisdag måste vi hålla alla tummar vi har. Det verkar bra. Lite längre resväg, men högre lön! Och det verkar vara ett bra företag med. Så...

Statistiska centralbyrån hittade mig iallafall. De har ringt typ var tredje månad hur länge som helst känns det som, med samma frågor och jag har bara samma svar. Nej, jag har inte arbetat/studerat/velat arbeta/sökt arbete jag är föräldraledig!
Vi har avslutat båda våra telefonnummer, varav de alltid bara ringde på det ena. Nu har vi ett nytt som står på P men ändå hittade de mig. Och nope, vi bytte inte nummer för att jag skulle gömma mig, vi har bytt operatör. Hej då comhem och hej net-at-once.

.konversation igen

K: Jag vill åka till mormors flagghus.
Xlii: Vi sak åka till mormor senare. Kommer du ihåg vad mormor har för djur?
K: En dinosauje
Xlii: Haha, näää ingen dinosaurie. Mormor har en katt...och en hund. Vad heter mormors hund? Heter den Fido?
K: Ja
Xlii: Mormors hund heter ju Boy. Vad heter mormors katt?
K: En flicka.
Xlii: Eddie heter mormors katt. Vad har mormor mer för djur?
K: Ett lejon!

.k

K: Jag åt en pärla på dagis.
K: Uscha-buscha, man får inte äta play!
K: Man får inte äta play-do.

K: Du kissar med snippan på toaletten. Jag kissar med snoppen på pottan. Men hur kan kisset komma ut? Det kan inte komma svart rök. Svart rök kommer från brandbilen. Jag tittade på sopbilen hos mormor på dagis.

K: Jag kommer, jag ska bara åka motorcykel färdigt först.

.låt mej vaja

Igår badade K. Efter en stund frågade jag om han inte skulle gå upp nu.
Nej, jag vill bada. Låt mej vaja!

Haha. Han brukar säga så roliga saker. Fast det är nog roligare när man hör det än när man läser det.

Dumma dej, det är pappas mobil!

Nu är det slut! (
när jag sjunger och han inte vill att jag ska sjunga mer)

Och mycket mer som jag tyvärr har glömt för tilfället... måste skriva upp oftare!!

Inatt vaknade A vid 3.35. Sedan ville hon leka. Det fick hon inte, jag la ner henne, hon kröp upp, jag la henne, hon kröp upp... tillslut, efter en timme, somnade hon om. Sedan vaknade K innan 6.30. Gäsp.

A traskar och går. Numera kryper hon aldrig, och hon tränar sig på att springa. Det funkar inte riktigt än, men snart kanske. Hon har ett nytt ord och två nya ljud. Leker hon med ormen säger hon ssssssssssss och leker hon med dinosaurierna säger hon oooaaaauuuu.
t-te betyder tutte. Såklart. Annars är det mest en massa bebiska fortfarande.

Hmm nu ligger P i sovrummet och sjunger "äääär min lillaaaa häääääst". Undrar om han sover eller är vaken. *Asg*



RSS 2.0